Zbog njega se Elizabeta zamerila svima: Bio joj je "slaba tačka" , nije mogla da ostane imuna na njega

Tatjana Badarević Vesti 19.07.2024 17:30 0

Mediji su svojevremeno izveštavali kako kraljica Elizabeta nije mogla da ostane imuna na princa Luisa.

kraljica Elizabeta

Profimedia

 

Poznato je da se kraljica Elizabeta II strogo pridržavala protokola, no malo ko zna da je zbog svog nestašnog unuka bila spremna da ide protiv kraljevske porodice, o čemu je pisao Hindustan Times. Pokojna Elizabeta ostala je zapamćena kao žena velikog srca, a iako nepokolebljiva kada su u pitanju kraljevska pravila u pitanju, imala je i svojih slabih tačaka.

Mediji su svojevremeno pisali kako je upravo maleni Lui, najmlađi sin Kejt i princa Vilijama, osoba na koju nije mogla ostati imuna. Nakon što je osvojila srca ljudi širom sveta, kraljica Elizabeta je donela odluku koja je promenila živote kraljevske dece.

 

 

Naime, ona je zvanično promenila ime princa Luija, a on je dobio potpuno drugačiju titulu. Mališan je rođen u aprilu 2018., a ponosni roditelji dali su mu ime Luis Artur Čarls. Njegovo ime je popularno u kraljevskoj istoriji, a i princ Vilijam i princ Džordž imaju ga kao srednje ime, u čast  Lorda Luisa Mauntbatena, koji je ubijen u bombaškom napadu IRA-e 1979. godine. 

Srednje ime Čarls je posveta Luisovom dedi, princu od Velsa. Kao i njegova starija braća i sestre, princ Džordž i princeza Šarlot, Luis nema prezime i zvanično je poznat kao Njegovo Kraljevsko Visočanstvo princ Luis od Kembridža.

 

 

Međutim, Luisova titula "Njegovog Kraljevskog Visočanstva" bila je neizvesna zahvaljujući dugogodišnjem pravilu koje je uspostavio kralj Džordž V. Naime, on je 1917. predstavio smernice o titulama koje članovi kraljevske porodice mogu imati. Tada je odlučeno da će se titule automatski dodeljivati ​​samo onima koji su najbliži vrhu linije nasledstva.

Problemi su počeli nakon što se otkrilo da se pravilo ne odnosi na decu princa Harija i Megan Markl, što je vojvotkinja od Saseksa otkrila u intervjuu s Oprom Vinfri.

 

 

"Rekli su da ne žele da naša deca budu princ ili princeza, što bi bilo drugačije od protokola, te da neće dobiti osiguranje, jer neće biti princ i princeza. U redu, ako neće biti princ ili princeza, pretpostavljam da bi trebali biti sigurni. Ako kažete da je titula ono što će uticati na tu zaštitu, mi nismo stvorili ovu monstruoznu mašinu, stoga smatramo da je njegova sigurnost najvažnija", rekla je tada.

Bonus video:

 

 

Komentari (0)
Loading