IMUĆNI I OKRUTNI Najbogatija porodica Britanije osuđena na zatvor zbog izrabljivanja radnika

slobodanka Ćorić Vesti 23.06.2024 07:59 0

Njihovi advokati najavili su da će se žaliti na ovu presudu. Robert Asael, jedan od pravnika, ispred suda je rekao da je šokiran te da će se boriti za svoje klijente do kraja

britanska porodica

Printscreen/X

Zatvorskom kaznom je kažnjena najbogatija britanska porodica zbog izrabljivanja posluge u svojoj ženevskoj vili.

Četvero članova najbogatije britanske porodice kažnjeno je zatvorskom kaznom zbog izrabljivanja posluge koju su u svoju ženevsku vilu doveli iz Indije, piše u subotu BBC.

Švicarski sud kaznio je Prakaša Hinduju, njegovu suprugu Kamal, sina Ajaia i njegovu suprugu Namratu zbog izrabljivanja i protuzakonitog zapošljavanja. Dobili su kazne od četiri do četiri i po godine, ali su oslobođeni optužbe o krijumčarenju ljudi.

Njihovi advokati najavili su da će se žaliti na ovu presudu. Robert Asael, jedan od pravnika, ispred suda je rekao da je šokiran te da će se boriti za svoje klijente do kraja.

Troje radnika dovedeno je iz Indije, a obitelj Hinduja im je navodno plaćala samo sedam funti po satu za 18 sati duge dnevne smjene, što je deset puta manje od minimalne satnice određene švicarskim zakonima. Hinduje su radnicima zaplijenili pasoše.

Posluga tvrdi da ih im je ta bogata porodica čije se bogatstvo procjenjuje na 37 milijardi funti retko dopuštala da napuste kuću, smeštenu u bogatoj ženevskoj četvrti Cologny.

Tužioci su tokom procesa isticali da je porodica izdvajala više za svog psa nego za poslugu.

Komentari (0)
Loading