O ovom priča ceo svet: Teško bolesnog glumca u kolicima izveli na binu, aplauz trajao 7 minuta

Slobodanka Ćorić Vesti 19.02.2024 08:16 0

30-godišnja borba Majkla Džej Foksa sa Parkinsonovom bolešću: Kako je legenda Povratka u budućnost držala svoju dijagnozu u tajnosti sedam godina pre nego što je svoju priču pretvorila u proslavljeni dokumentarac - dok dobija ovacije zvezda na BAFTA dodeli

Michael J Fox

Profimedia

Majkl Džej Foks dobio je ovacije dok je u nedelju uručio nagradu za najbolji film na dodeli EE BAFTA filmskih nagrada 2024, čime je veče završio u velikom stilu. Foks je bio prisutan u londonskoj Roial Festival Hall kako bi odao čast Openhajmeru, koji je osvojio sedam kategorija tokom dodele nagrada. Glumci poput Rajana Goslinga i Margo Robi viđeni su kako ustaju da aplaudiraju Foksu dok su se ovacije orile salom. Glumac (62) koristio je invalidska kolica da uđe na scenu, pre nego što je stao na podijum i krenuo sa dodelom nagrada.

"Postoji razlog zašto kažu da su filmovi magija, jer filmovi mogu da promene vaš dan. Mogu da promene vaš pogled, a ponekad čak i život", rekao je Foks.

Foks je prisustvovao dodjeli BAFTA-e sa svojom suprugom Trejsi Polan (35). Dok je Majkl Foks za ovu priliku nosio crno odelo, Trejsi se odlučila za belu haljinu kratkih rukava sa istaknutim srebrnim ukrasima na grudima.  Krajem prošle godine, Foks je bio iskren o životu sa Parkinsonovom bolešću, koja mu je dijagnostikovana 1991. godine.

Michael J Fox

Profimedia

 


"Pozitivnost je zaista iskrena i ja to zaista osećam, i iskrena je, ali je teško boriti se i teško je pobediti“, rekao je Foks za CBS Mornings o tome da ponekad oseća depresiju i sumnju kada razmišlja o svojoj dijagnozi. Rekao je da mora da stane i podseti sebe: "Nije tako loše".

Dodela BAFTA nagrada za 2024. održana je u Londonu i emitovana na BritBok-u u SAD sa kašnjenjem.

Komentari (0)
Loading