"Ja volim svog oca": Princ Hari otvorio dušu i progovorio o bolnoj temi, svi pričaju da je pomirenje na pomolu

Olja Jelić Vesti 17.02.2024 15:55 0

Princ Hari smatra kako očeva dijagnoza može da pomogne da se porodica okupi i da može doći do ponovnog ujedinjenja

princ

Shutterstock

Princ Hari otkrio je koliko voli svoju porodicu nakon što je posetio oca kralja Čarlsa III kojem je ranije ovog meseca dijagnostifikovan rak.

"Gle, ja volim svoju porodicu", rekao je vojvoda od Saseksa voditelju Vilu Rivu tokom intervjua na "Good Morning America" u petak.

"Činjenica da sam mogao da sednem u avion i da odem da ga vidim i provedem neko vreme s njim, zahvalan sam na tome", dodao je o tome kako je posetio oca.

Riv je pitao Harija može li dijagnoza njegovog oca da pomogne ponovnom ujedinjenju porodice. "Apsolutno. Da, siguran sam", odgovorio je princ. "U svim tim stvarima koje svakodnevno vidim, porodica se okuplja. Mislim da svaka bolest okuplja porodice", dodao je.

Čarls je objavio da ima rak nakon što je nedavno bio podvrgnut bolničkom zahvatu zbog benignog povećanja prostate.

"Njegovo veličanstvo danas je započelo raspored redovnih tretmana, a tokom tog vremena doktori su mu savetovali da odgodi dužnosti u javnosti", objavila je Bakingemska palata. "Tokom ovog razdoblja, Njegovo Veličanstvo će nastaviti da obavlja državne poslove i službenu papirologiju kao i obično."

Hari je odmah uskočio u avion za Ujedinjeno Kraljevstvo i požurio da bude uz oca dok je njegova supruga Megan Markl ostala u njihovom domu u Montesitu u Kaliforniji sa njihovo dvoje dece princem Arčijem (4) i princezom Lilibet.

Princ Hari je bio manje od sat vremena sa svojim ocem i brzo se vratio u SAD sledećeg dana.

Tenzije između oca i sina su velike otkako su Hari i Megan podneli ostavke na svoje kraljevske dužnosti 2020. godine. Par je dao nekoliko intervjua u kojima je napadao kraljevsku proodicu, a Hari je kritikovao svog oca i brata princa Vilijama, u svojim oštrim memoarima "Spare".

 

 

Hari se držao podalje od svoje kraljevske rodbine, vratio se samo sa Megan na sahranu kraljice Elizabete II u septembru 2022. i sam na Čarlsovu ceremoniju krunisanja prošlog maja.

Ipak, čini se da je Čarls ostavio otvorena vrata za pomirenje sa svojim sinom. Izvori su ovog meseca tvrdili da Čarls očajnički želi da popravi stvari sa svojim sinom i pokazali su se znakovi da će se možda zakopati ratna sekira kad su Saseksovi telefonirali sa kraljem na njegov 75. rođendan prošlog novembra.

Činilo se da je kralj dobro raspoložen kada je uočen sa svojom suprugom, kraljicom Kamilom, dan nakon objave šokantne vesti o raku. Takođe je zahvalio ljudima što su mu poslali dobre želje. Čarlsov rak je navodno uhvaćen "vrlo rano" i njegova prognoza je "dobra", pišu strani mediji.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

 

Komentari (0)
Loading