Gledamo je kao voditeljku jutarnjeg programa, a malo ko zna koliko joj je godina: Ostaćete u čudu kada budete saznali

Slobodanka Ćorić Vesti 12.02.2024 13:23 0

Oduvek je želela da radi u informativnoj redakciji, to su teme koje su je od mladosti zanimale

Marija Stamenić (@marijas

Printscreen/Instagram

Marija Savić Stamenić je voditeljka Jutarnjeg program na TV Prva je  jedna od najpopularnijih voditeljki u zemlji.. Nakon 15 godina rada u informativi, koja zahteva ozbiljnost, danas je za nju osmeh ispred kamera pravi izazov.

Autoritet u svetu novinarstva stekla je nakon dugogodišnjeg rada na nekadašnjoj TV B92, a zatim i u RTS-u kao reporter, novinar, a zatim urednik i voditelj jutarnjeg Dnevnika.

Sa ovog mesta prešla je, na Jutarnji program TV Prva, a na ovako važnu profesionalnu projenu se odlučila kada je osetila, kako nam kaže, da se previše uljuljkala u radnom okruženju, da je ušla u rutinu, i da joj je potrebna nova energija.

Oduvek je želela da radi u informativnoj redakciji, to su teme koje su je od mladosti zanimale.

Marija je rođena u Trebinju 17. oktobra 1979. godine, što znači da ima 44 godine. Ratne godine proveli su u svom mestu, roditelji nisu želeli da napuste dom, iako su imali mogućnost da se presele kod tetke u Čačak.

 "Imala sam divno detinjstvo, do 12. godine. Onda je počeo rat i, normalno, sve se promenilo. Meni, kao i svoj drugoj deci. Bilo je mnogo teško, ne mogu da kažem da nije. Sada kada se sećam toga, kao da se dešavalo nekom drugom, a ne meni. Tata, kada je prvi put otišao na ratište, vratio se posle 6 meseci. Imam sestru i brata, bili smo sa mamom sami, a ona je imala ratnu obavezu, budući da je radila u bolnici. Zaista je bilo veoma teško, nekoliko teških godina. Ali, opet, mi smo bili deca, pa smo kao i sva druga deca nalazili neki ventil. Meni je to bila odbojka. Bilo je lepih trenutaka, dobrih stvari. Mislim da me je rat promenio na milion načina. Neki su dobri, neki loši, ali me je pripremio za život, možda bolje nego drugu decu i ljude koji nisu imali neposredno iskustvo", pričala je svijevremeno o detinjstvu u rodnom Trebinju.

 

Komentari (0)
Loading