Kim Kardašijan na udaru kritika zbog viralnog trenda: Digla prašinu kancerogenim aparatom, a sada otkriva zašto ga zapravo koristi!

Vesti 20.01.2024 18:42 0

Kardašijanka je u petak podelila ,,Allure-ov" tvit i odgovorila braneći svoje korišćenje solarijuma...

Kim

Printscreen/Instagram/kimkardashian

Kim Kardašijan brani svoje korišćenje solarijuma nakon što se našla na udaru kritike zbog toga što je imala jedan u svojoj kancelariji.

Kardašijan (43) pokazala je svoj solarijum u kancelariji u TikTok video obilasku svojih kancelarija, gde se pridružila viralnom „naravno“ trendu. Kardašijanka je pokazala svoj zid na kome su bile naslovnice časopisa, krupni plan zadnjeg dela modnih lutaka napravljenih prema njenim dimenzijama i 3D model svog mozga na svom stolu.

U jednom trenutku je legla u solarijum i rekla: „Ja sam Kim Kardašijan, naravno da imam solarijum, i krevet sa crvenim svetlom, u svojoj kancelariji."

 

 

„Kim Kardašijan, molim te ne pokušavaj da normalizuješ solarijume“, molio je magazin Allure rijaliti zvezdu na ,,X-u", platformi koja je ranije bila poznata kao Tviter. „Statistički podaci o sunčanju i raku su zastrašujući.

Kardašijanka je u petak podelila ,,Allure-ov" tvit i odgovorila braneći svoje korišćenje solarijuma, napisavši: „Imam psorijazu i zaista mi pomaže. Ali ne koristim ga prečesto."

 

 

Solarijumi su popularni lekovi za psorijazu, kako je potvrdio Nacionalni institut za zdravlje. 

To je zato što svetlosna terapija, i izlaganje sunčevoj svetlosti može pomoći psorijazi. Ali kako Verywell Health ističe, „jedan tretman za psorijazu je fototerapija ultraljubičastim B (UVB) svetlom. UVB svetlost je prisutna na prirodnoj sunčevoj svetlosti i u solarijumima. Međutim, solarijumi uglavnom emituju ultraljubičasto A (UVA) svetlo."

I dok UVB svetlost iz solarijuma može doneti olakšanje od psorijaze, UVA svetlost čini značajnu štetu.

UVA svetlost iz solarijuma može biti do tri puta snažnija od sunca, kaže Verywell Health, i povećava rizik od raka: benigni mladeži mogu postati kancerozni, a 65% je veća verovatnoća da ćete razviti karcinom skvamoznih ćelija - tip raka kože za koji Klinika Mejo kaže da je obično uzrokovan UV zračenjem sunca ili solarijuma.

U stvari, Svetska zdravstvena organizacija je 2009. godine zvanično klasifikovala solarijume kao kancerogene, kaže Nacionalni institut za zdravlje.

solarijum

Shutterstock

 

Kao što Fondacija za borbu protiv raka kože otvoreno kaže: „Samo jedna poseta solariju značajno povećava vaše šanse za smrtonosni rak.

A Kardašijanka je možda u većem riziku od raka kože, jer Fondacija za rak kože kaže da se melanom može pojaviti u porodicama; Sestri Kloi Kardašijan je uklonjen melanom sa lica 2022, prenosi People.

Kloi Kardašijan

Printscreen/Instagram

 

Kardašijanova borba sa psorijazom je dobro dokumentovana; prvi put je podelila svoju dijagnozu u epizodi serije ,,U korak sa Kardašijanima" iz 2011.

 

 

Klinika Mejo napominje da „ne postoji lek“ za hronično stanje kože, koje izaziva svrab, ljuskave mrlje na koži koje „mogu biti bolne, ometati san i otežati koncentraciju“. Međutim, postoje tretmani i promene načina života koji mogu pomoći.

Kardašijanka je podelila biljne lekove uz pomoć kojih je pokušala da se izbori sa napadima psorijaze - a u prošlosti je hvalila svetlosnu terapiju jer joj je pomogla da se stanje njene kože poboljša.

Takođe je odgovorila medijima kada su tvrdili da joj je koža bila loša tog dana, ispravljajući ih da ne pati od akni, već od „psorijaze po celom licu“. 

 

Bonus video:

 

 

 

 

Komentari (0)
Loading