Ko je princeza Leonor? Punoletstvom stekla titulu kraljice Španije, očaravajuća lepotica koju svi obožavaju zbog ovih osobina

Vesti 20.12.2023 18:01 0

Povodom rođendana, koji je upriličen prijem u Kraljevskoj palati u Madridu, porodica se okupila i u palati Pardo...

Princeza

Printscreen/TikTok/crownleonorr

Španska princeza Leonora je postala punoletna, zbog čega je dospela u centar pažnje, još ranije se raspravljalo se o tome kakva će biti njena uloga kao odrasle članice kraljevske porodice.

Proslavila je 18. rođendan u utorak, 31. oktobra što je bilo obeleženo zvaničnom ceremonijom u španskom parlamentu, gde je položila zakletvu pre nego što je dobila medalje Kongresa i Senata.

 

 

Povodom rođendana, koji je upriličen prijem u Kraljevskoj palati u Madridu, porodica se okupila i u palati Pardo, nedaleko od španske prestonice.

Objavljivanje fotografija i nekoliko pojavljivanja u javnosti uoči rođendana pokazuju da princeza postaje javna ličnost posle godina pažljive zaštite njene privatnosti.

„Leonori je potreban sopstveni narativ, koji će morati da poveže sa digitalnom generacijom kojoj pripada", smatra Karmen Remirez de Ganuza, biografkinja kraljevske porodice.

Princeza

Printscreen/TikTok/infrastructure.ma

 

Iako taj narativ još nije poznat, uvertira u princezin prelazak među odrasle je protekao glatko.

U maju je diplomirala u školi UVC Atlantik u Velsu, gde je učila po programu Međunarodni bakalaureat.

Njen mentor pohvalio je Leonorinu „neutaživu glad za učenjem, razumevanjem ljudi i istraživanjem različitih perspektiva", kao i njen smisao za humor.

Španski mediji su pomno pratili princezinu osnovnu obuku u kasarni španske vojske u Saragosi, gde je započela trogodišnju službu.

 

@royalsofeurope_ Princess Leonor, The Princess of Asturias during the Saber Presentation Ceremony to first year students at the General Military Academy (AGM) in Zaragoza 🇪🇸 #PrincessLeonor #PrincessofAsturias #PrincesaLeonor #PrincesadeAsturias #SpanishRoyalFamily #Royals #Royal ♬ original sound - Zack max

 

Poput kolega iz klase, Leonora je učestvovala u vežbama odevena u uniformi sa beretkom na glavi, a uručen joj je i ceremonijalni mač.

Neke od nadležnosti ispunila je kada je predsedavala ceremonijom dodele nagrada Princeze od Asturije 20. oktobra.

Tada je uručila nagrade holivudskoj glumici Meril Strip i japanskom piscu Harukiju Murakamiju, istakavši da „potpuno razume i svesna je dužnosti i odgovornosti koje ima".

Princeza

Printscreen/TikTok/infrastructure.ma

 

 

Princeza Leonora je prva naslednica prestola, dok je kraljevska porodica tokom prethodnih godina morala da se nosi sa različitim izazovima.

Njen otac, Felipe Šesti, povukao je neobičan potez i umešao se u sferu politike kada je 2017. govorio protiv katalonskih separatista, koji su nameravali da se otcepe od Španije.

Njen deda, Huan Karlos, koji je abdicirao pre šest godina, povezivan je sa finansijskim skandalima i od tada živi u Abu Dabiju, iako su optužbe protiv njega odbačene. 

Pored pozicije u kraljevskoj porodici, ona će preuzeti ulogu i među javnim ličnostima Španije.

Već se govori o „leonoromaniji", što podrazumeva interesovanje za princezu i njen život.

Ove godine bilo je glasina da je u romantičnoj vezi sa Gavijem, fudbalerom Barselone i španske reprezentacije.

Ispostavilo se da su neistinite, ali su ukazale na želju mnogih da ona bude deo pop kulture.

Pari Mač, francuski magazin koji se bavi životima poznatih, na naslovnoj strani je objavio priču o minđušama koje je Leonora nosila na dodeli nagrada Princeze od Asturije.

 

 

Novinar Hesus Rejes napisao je i knjigu o modnom ukusu princeze, za koji on kaže da ga je nasledila od majke.

„Od oca, kralja Felipea, nasledila je posvećenost kruni i njegove veoma lepe manire, stalni osmeh i prijatnost", zapisao je Rejes. 

Posle 18. rođendana, Leonora je postala mnogo više od članice kraljevske porodice.

 

Bonus Najžena:

 

 

 

 

Komentari (0)
Loading