"Njegovi ljudi šire takve priče": Iza skandala koji potresa španski dvor stoji bivši kralj, spremio je sinu hladnu osvetu

Olja Jelić Vesti 15.12.2023 10:48 0

Haime del Burgo je bivši suprug sestre kraljice Leticije, a tvrdi da je sa kraljicom imao vezu i nakon njene udaje za kralja

kraljica leticija

Shutterstock

Bivši španski kralj Huan Karlos optužen je da je učestvovaoo u širenju glasina o navodnoj aferi između kraljice Leticije i njenog bivšeg kako bi naštetio reputaciji svog sina, kralja Felipea, za kojeg je Leticija udana. Špansku kraljevsku porodicu potresle su šokantne tvrdnje biznismena Haimea del Burga, koji je senzacionalno izneo tvrdnje da je imao vezu s Leticijom pre i nakon njene udaje za kralja Felipea. Del Burgo je oženio Leticijinu sestru, Telmu Ortiz, od koje je sada rastavljen. Španski sud više je puta odbio da komentariše te optužbe za strane medije.

Stigao je i novi preokret priče, prema kojem je španski novinar optužio bivšeg kralja da rade "kampanju" protiv njegova sina Felipea.

"To je ‘n-ta‘ kampanja protiv Felipea VI. Krugovi Huana Karlosa su ti koji raspiruju priče", rekao je radijski voditelj Federiko Himenez Losantos.

Huan Karlos

Profimedia

 

Huan Carlos je vladao kao španski kralj od 1975. do 2014., kada je abdicirao u korist svog sina. Kao službeni razlog navedene su njegove godine, ali usledio je niz kontroverzi i bilo je sugestija da je na njega vršen pritisak da se odrekne prestola kako bi zaštitio instituciju. Korupcijski skandali u koje je bio upleten otkako je predao presto kralju Felipeu VI., čija je supruga Leticija bivša novinarka, uništili su njegovu reputaciju. Sada živi u Abu Dabiju, a španski mediji citirali su izvore bliske bivšem monarhu koji kažu da je uzrujan što ga je porodica izbacila.

Del Burgo (53) trenutno živi u Ujedinjenom Kraljevstvu i, nedavno je opisao odnos s kraljicom Leticijom u knjizi "Letizia y Yo" koju je napisao Haime Penafiel, vremešni novinar i urednik koji se veći deo svoje karijere bavio Burboncima. U svojoj ispovesti tvrdi kako se viđao s Leticijom kad je ona upoznala Felipea, ali i da su bili u ljubavnoj vezi nakon njenog venčanja sa španskim kraljem 2004. godine.

Podelio je i selfie koji je kraljica snimila u ogledalu tiokom jedne od svojih trudnoća kao dokaz njihove veze. Na fotografiji se vidi kako Leticija nosi kašmirski šal za koji Hamie tvrdi da pripada njemu. On je takođe napisao poruku na svojim društvenim mrežama koju mu je navodno poslala španska kraljica.

"Ljubavi. Nosim tvoj šal. Kao da te osećam pored sebe. Brine se za mene. Štiti me. Brojim sate do ponovnog viđenja. Volim te", glasila je poruka.

Španski mediji pisali su i o drugim porukama između para koje je on navodno objavio na X-u, ali i uklonio nedugo nakon objave.

Brojni obožavaoci doveli su u pitanje Haimeove optužbe jer nema dokaza da je Leticija poslala fotografiju ili popratnu poruku.

On se sporazumno razveo od Leticijine sestre 2016. godine, četiri godine nakon što su se venčali i dve godine nakon što su prekinuli.

BONUS VIDEO

 

 

 

 

Komentari (0)
Loading