Danas bi napunila 46 godina: Britani Marfi bila je miljenica Holivuda, a njena prerana smrt i dalje je obavijena velom misterije

Olja Jelić Vesti 18.11.2023 15:10 0

Nakon Britanine smrti, scenarista je preuzeo kontrolu nad njenim bogatstvom, osnovao udruženje sa njezinim imenom i pokazao iznimnu pohlepnost za novcem čak naplaćujući prisustvo na njenoj sahrani, čime je konačno uspeo da vrati sve svoje dugove.

Britani Marfi

EPA

Prošlo je tačno 46 godina od rođenja Britani Marfi, a pitanja o stvarnim okolnostima njenog preranog kraja i dalje intrigiraju mnoge.

Glumica je preminula u decembru 2009. sa samo 32 godine, a uzrok smrti otkriven je tada od strane doktora Eda Vintera, koji je podelio informacije za People.

 

 

"Ova smrt se mogla sprečiti. Britani je planirala da ide kod lekara, ali je nažalost preminula pre nego što je to učinila. Ovo je bio slučaj osobe sa upalom pluća koja je bila anemična i uzimala je lekove kad je već trebaa da bude na lečenju", rekao je.

Nakon njene prerane smrti, pažnja javnosti usmerena je prema njenom suprugu Simonu.

Njihov brak, sklopljen 2007. godine, iznenadio je mnoge, ali Britani je snažno želela stabilnost nakon dve propale veridbe. Ali, brak je donio emotivno zlostavljanje, gde je Simon igrao uloge agenta i menadžera.

Kontrolisao je njene kontakte menjajući brojeve telefona i ograničavajući joj pristup telefonu i e-mailu.

Britani i Simon

Shutterstock

 

Uz sve to, u pauzama od snimanja, boravila je u Simonovom automobilu, zabranjena joj je bila gluma u intimnim scenama sa kolegama, a jeziv detalj koji je zaprepastio mnoge jeste činjenica da se budio usred noći kako bi je oblačio poput lutke i sugerisao plastične operacije.

Nakon Britanine smrti, scenarista je preuzeo kontrolu nad njenim bogatstvom, osnovao udruženje sa njezinim imenom, te pokazao ogromnu pohlepu za novcem čak naplaćujući prisustvo na njenoj sahrani, čime je konačno uspeo da vrati sve svoje dugove.

Postojale su glasine da je Simon obmanuo i njenu majku.

 

 

U dokumentarcu "Što se dogodilo, Britani Marfi?" otkriveno je da su on i njena majka bili veoma bliski, čak su zajedno fotografisali nakon njene smrti.

Pojavile su se i spekulacije da su spavali zajedno, što je podstaklo teoriju o njihovoj eventualnoj umešanosti u smrt glumice.

Toni Bertoloti, glumičin polubrat, više od deset godina pokušava da dokaže teoriju da je glumica ubijena.

Izrazio je sumnju u smrt svoje sestre, tvrdeći da su tragovi prikriveni. Naglasio je da je Britani izgledala zdravo i pita zašto nije odvedena u bolnicu čim joj je pozlilo, dodajući: "Mislim da je Britani ubijena. Ko je ubio? Nije umrla prirodnom smrću."

Misterioznost situaciji dodatno je doprinela činjenica da je u istoj vili, samo pet meseci nakon njene smrti, pronađen i njen suprug Simon.

 

@najzena.rs Da li je u redu da momak pita devojku koliko partnera je imala pre njega? #najzena #anketa #ljubav #muskozenskiodnosi #fypシ ♬ original sound - Najzena.rs

 

Komentari (0)
Loading