Nova Mis Nepala je drugačija od svih: Ušla je u istoriju zbog jedne osobine i srušila sve stereotipe o ženskoj lepoti

Vesti 02.11.2023 08:37 0

Džejn Dipika Garet pobedila je na izboru za Mis Univerzuma Nepala i predstavljaće tu zemlju na svetskom takmičenju ovog meseca u El Salvadoru.

mis nepala

Printscreen/Instagram

Džejn ima 22 godine, medicinska je sestra i živi u Katmanduu. Ona je ušla u istoriju kao prva devojka koja je kao plus-sajz model osvojila titulu Mis Univerzuma Nepala i biće prva plus-sajz devojka koja će se takmičiti na svetskom izboru za Mis. Svojom pobedom srušila je tipične standarde lepote.

 

 

Džejn je američko-nepalskog porekla i često koristi društvene mreže da normalizuje prihvatanje tela punijih žena i promeni standarde lepote. „Verujem da ne postoji samo jedna vrsta standarda lepote, da je svaka žena lepa takva kakva jeste“, kaže ona. Na Instagramu inspiriše žene da prihvate svoja prirodna tela i budu samouverene. Njena misija je da predstavlja sve žene sa oblinama na izboru za Mis Univerzum. „Kao žena sa oblinama koja ne ispunjava određene standarde lepote, ovde sam da predstavljam žene koje se bore sa debljanjem i hormonalnim problemima“, rekla je ona.

 

 

Pobeda na takmičenju ju je iznenadila. "Bila sam oduševljena i iskreno šokirana kada je moje ime objavljeno", rekla je ona. „Zaista verujem da sam razbila stereotip da pobednice moraju da budu u skladu sa određenim tipom tela – visoka, vitka i u formi. Ovo dostignuće je važno jer svaka žena ima jedinstvenu lepotu“, kaže Džejn.

Pre nego što se preselila u Nepal, Džejn je živela u Vašingtonu. "Trebalo mi je dosta vremena da u potpunosti prihvatim i zavolim sebe. Poslednjih nekoliko godina, posebno tokom karantina, ugojila sam se, što je dovelo do dijagnoze policističnih jajnika. Kako sam dobijala na težini, borila sam se sa nedostatkom samopouzdanja. Bio je to dug put ka samoprihvatanju i izlečenju od prošlih trauma“, rekla je ona.

Komentari (0)
Loading