Radila za Ilona Maska i dala mu otkaz na Tviteru: "Najteže iskustvo u mojoj karijeri", napisala je i razotkrila kakav je bogataš

Vesti 23.10.2023 09:20 0

Od kada je preuzeo Tviter prošle godine, Ilon Mask je napravio mnogo promena, a za samo godinu dana kompanija je doživela masovni odlazak radnika.

ilon mask

Profimedia

Među radnicima koji su napustili firmu Tviter bili su i ljudi na visokim pozicijama, uključujući bivšu potpredsednicu za poverenje i bezbednost Tvitera Elu Irvin koja je iznela svoje razloge za odlazak.

„Najteže iskustvo u mojoj karijeri“

Podnela je ostavku u junu ove godine, sedam meseci nakon što je Mask preuzeo Tviter zato što je bilo jasno da više ne postoji usklađenost između njenih principa i principa Maskove kompanije. Sada je prekinula ćutanje i dala prvi intervju nakon otkaza.

„To je bilo apsolutno najteže iskustvo koje sam imala u karijeri“, rekla je Ela za „NBC News“. Ona kaže da je Mask doneo niz užasnih odluka koje su pogoršale Tviter. "Iza njegovih odluka stoji više emocija nego što se očekivalo. Mislim da to doprinosi njegovoj impulsivnosti", dodala je.

 

 

Otkrila je zašto je dala otkaz

„Mislim da je bilo mnogo situacija u kojima bih postupila sasvim drugačije. Neke stvari ne bih tvitovala usred noći, a bilo je i situacija kada je mogao bolje da se izrazi“, rekla je Ela o Maskovim odlukama.

Mask je, kaže, na Tviter došao sa velikom energijom, tražeći brze odluke i promene, ali je ta energija vrlo brzo nestala nakon masovnih otpuštanja. Poslednja kap koja je prelila čašu Irvinove koja je dovela do njene ostavke bila je kada je Mask navodno počeo da iznosi ideju o uklanjanju mogućnosti blokiranja video zapisa na X-u.

Komentari (0)
Loading