Roditelji su joj umrli od raka, a očuh je zlostavljao: Ona je glumica sa najlepšim osmehom na svetu, a život joj je prepun tragedija

Jelena Vukelić Vesti 28.09.2023 16:52 0

Imala je teško detinjstvo zbog očuhovog teškog karakter, čestih izliva besa i uvredljivih komentara

Džulija

Profimedia

Džulija Roberts je slavna holivudska glumica, jedna od najuspešnijih glumica svih vremena. Nedavno je proslavila 21. godišnjicu braka sa suprugom Danielom Moderom i objavila njihovu fotografiju na Instagramu na kojoj se ljube, jer često deli privatne trenutke sa svojim obožavaocima.

Rođena je 28. oktobra 1967. godine u gradu Smyrna, u saveznoj državi Džordžija. Imala je težak početak života, jer su joj se roditelji razveli kada je imala samo četiri godine, a njen očuh, Majkl Mots, nije bio baš naklonjen.Imala je teško detinjstvo zbog njegovog nepredvidivog karaktera i čestih izliva besa i uvredljivih komentara prema njoj. Godine 1977. umire njen otac, Valter Grejdi, od raka.

Što se tiče karijere, njene prve uloge bile su u niskobudžetnim filmovima, gde se pojavljivala samo na nekoliko minuta i izgovarala samo nekoliko rečenica. Godine 1988. dobija značajnije uloge u filmovima "Zadovoljstvo" i "Tajanstvena pizza", gde je pokazala svoj talenat.

Godinu dana kasnije, dobija ulogu u drami "Čelične magnolije", za koju je dobila prvu nominaciju za Oskara u kategoriji najbolje sporedne uloge. Samo godinu dana nakon toga, Julia postaje svetski poznata zahvaljujući ulozi prostitutke u romantičnoj drami "Zgodna žena". Takođe, igrala je u filmovima: "Noting Hil", "Erin Brokovič", "Oceanovih jedanaest", "Čudo", "Neprijatelj u mom krevetu", "Moj dečko se ženi", "Odbegla nevesta" i brojnim drugima. Za ulogu u filmu "Erin Brokovič" je osvojila prestižnu nagradu Oskar.

Kada je reč o njenom ljubavnom životu, 1993. godine se udala za muzičara Lajla Loveta, ali su se razveli nakon samo dve godine braka. Godine 2002. se udala za Daniela Modera, s kojim je i danas u braku. Njihov brak je bio kontroverzan, jer se Daniel razveo od svoje tadašnje supruge, Vere Štajmberg, nakon što je upoznao Džuliju. To je dovelo do raznih spekulacija u medijima.

Džulija i Daniel imaju troje dece - 2004. su dobili blizance, ćerku Hejzel i sina Finijusa, a tri godine kasnije dobili su još jednog sina Henrija. Julia ima starijeg brata, glumca Erika Robertsa, i sestru Lisu Roberts, koja se takođe bavi glumom. Međutim, nijedno od njih nije postiglo toliko veliki uspeh kao Julija, posebno sa filmom "Zgodna žena". Pored toga, imala je i polusestru Nensi koja je nažalost izvršila samoubistvo 2014. godine. Godinu dana kasnije, izgubila je majku nakon borbe sa rakom.

Časopis People je 2000. godine uvrstio Juliju Roberts među 50 najlepših ljudi na svetu, a 2010. su joj dodelili titulu najlepše žene na svetu.

Komentari (0)
Loading