Retka fotografija iz mladosti čuvene Riske: Čuvena glumica Radmila Savićević glamurozna poput holivudskih diva

Olja Jelić Vesti 02.08.2023 21:30 0

Slavnu glumicu uglavnom pamtimo po ulogama baka, pa mlađa publika uglavnom ne zna kako je ona izgledala na samom početku karijere

Radmila Savićević

Printscreen/Youtube

Glumica Radmila Savićević ostvarila je veliki broj uspešnih uloga u filmovima, serijama i, posebno, pozorištu i važi za jednu od najvećih legendi srpskog i jugoslovenskog glumišta.

 

 

Međutim, većem delu publike, posebno onom mlađem, ime čuvene glumice je asocijacija na lik Ristane Riske Golubović u seriji "Srećni ljudi", koja je reprizirana mnogo puta i kojom je ona kupila srca gledalaca za sva vremena.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @fotonostalgija

 

Često citirana, Riska nas je šarmirala svojim opaskama i osmehom, a to je samo jedna u nizu simpatičnih baki koje uvek "isteraju svoje" koje je odigrala Radmila Savićević. Jednako harizmatična bila je u serijama "Porodično blago" i "Bolji život", kao i u brojnim TV filmovima u kojima smo je gledali devedesetih.

Kako je Radmila Savićević izgledala u mladosti?

Međutim, pre nego što je počela da igra žene u godinama, Radmila Savićević bila je jedna od najlepših žena domaće glume.

Na društvenim mrežama pronašli smo jednu fotografiju slavne Kruševljanke iz dana kada je bila ambiciozna i mlada pozorišna glumica. U pitanju je portret za koji je pozirala dok je igrala u predstavi "Porodica Blo" iz 1952.godine, kada je imala 26 godina.

 

 

Odevena i našminkana u duhu tog vremena, u pozi u kakvoj smo uglavnom viđali svetske zvezde, Radmila je izgledala poput svojih slavnih koleginica iz Holivuda.

Čuvena glumica je, inače, najpre bila članica Kruševačkog pozorišta, potom je izvesno vreme radila u Niškom narodnom pozorištu, a u istoriji je ostalo zapisano da je odbila ponudu Meše Selimovića, slavnog pisca i tadašnjeg direktora Sarajevskog narodnog pozorišta, da se angažuje i s te strane Drine.

Ipak, sredinom dvadesetog veka prešla je u Beograd, gde je postala prvakinja Beogradskog dramskog pozorišta.

 

Komentari (0)
Loading