Čuvena Riska imala je jednu od najlepših ljubavnih priča: Ceo život je volela jednog čoveka, umrli su jedno za drugim!

Vesti 11.05.2023 16:20 0

Ne postoji osoba kod nas koja nije volela legendarnu Radmilu Savićević! Replike čuvene Riske koju je tumačila u seriji "Srećni ljudi" i danas su popularne.

Čuvena Riska imala je jednu od najlepših ljubavnih priča: Ceo život je volela jednog čoveka, umrli su jedno za drugim!

Printscreen/Instagram

Radmila Savićević bila je jedna od omiljenh glumica na našim prostorima!. Nema koga nisu nasmejale njene čuvene rečenice iz raznih serija i filmova. Publika je uglavnom pamti po ulogama brižnih žena, majki i baka.

 

 

Život legendarne glumice obeležila je njena ljubav prema kolegi Božidaru Savićeviću. Svi koji su ih poznavali su komentarisali da bi po njihovom životu mogao da se napiše scenario za jedan od najlepših ljubavnih filmova, prenosi Stil.kurir.rs

Kako je rođena u Kruševcu, upravo u tom gradu na korzou upoznaje zubnog tehničara Božidara, koji je bio godinu dana stariji od nje. Oboje su naglašavali da je to bila ljubav na prvi pogled, a ubrzo su je i krunisali brakom.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bufonerija (@bufonerija)

 

Rada je Božidara stalno oslovljavala sa "njen čovek"!

Po struci je bio zubni tehničar, ali se on od 1948. godine posvetio glumi i pridružio se svojoj supruzi na daskama koje život znače.

Radmila je igrala još tokom Drugog svetskog rata i tako je ostalo tokom celog života - gde je išla ona, išao je i on. Božidar i Radmila glumili su prvo u Kruševcu, pa u Nišu i na kraju u Beogradu.

- Otići iz svog rodnog grada, ostaviti svoje majke, svoje kuće, mi smo bili izvor zarade koja je njima omogućavala da svoje dane bolje prožive. To je bilo strašno. Mi smo otišli. Ljubiša Ružić je ponudio mom čoveku da dođemo u Niš. Nismo imali stan, ništa. Glumci su u svim varijantama bili sirotinja. Ne žalim se. Ja sam svoj život živela onako kako sam htela - sećala se Radmila godinama kasnije.

 

 

Čuvena Riska je uvek isticala za svog čoveka da je izuzetno lep. Znala je neretko da bude i vrlo ljubomorna.

- Sećam se kad mi je pričao kako je Rada sekla kulise u Niškom pozorištu, jer je u to vreme bila veoma ljubomorna. On je bio popularan i lep glumac, igrali su zajedno u mnogim predstavama, ali kad bi Boža imao scenu s nekom mladom i lepom koleginicom, ujna bi probušila kulise i gledala šta radi na sceni, pa bi mu posle predstave prebacivala kako je mogao malo manje da steže u zagrljaj tu partnerku. Doduše, po njenoj verziji, samo je razmicala kulise, ali on je tvrdio da je pravila rupe na njima kako bi imala bolji pogled na scenu. Bila je neverovatno duhovita, imala je veoma dobro pamćenje i baš je bila, što bi u Crnoj Gori rekli: žena čo’ek. Žena laf - opisala je u svojoj knjizi Nataša Mijušković, kojoj je legendarna glumca bila ujna.

Iako je Radmila i bila ljubomorna, Božidar joj to nikada nije uzeo "za zlo". Znao je da se uglavnom šali, jer je bia izuetni duhovita žena, sa kojom nikada nije bilo dosadno!

Komentari (0)
Loading