Evo kako bi holivudske dive izgledale da su otišle kod estetskog hirurga: Sve što možemo da kažemo je - sreća što nikad i nisu

Olja Jelić Vesti 03.07.2023 14:06 0

Umetnik Met Majtland odlučio je da pokaže promenljivost ideala lepote, pa je na Instagramu objavio obrađene fotke holivudskih diva

Grejs Keli, Odri Hepbern, Elizabet Tejlor

Profimedia

Ideali lepote i bjuti tendencije, kao i svi drugi trendovi i mode, podložni su vremenu. Merlin Monro, Kim Kardašijan i Kejt Mos drastično su različite žene, ali apsolutno svaka bila je blizu ideala lepote svog vremena. Umetnik Met Majtland odlučio je da prikaže promene lepote. Uzeo je fotografije slavnih lepotica poput princeze Dajane, Odri Hepbern, Liz Tejlor i savremenim alatima doterao njihove slike. Iskonturisao ih je, povećao im usne, sredio im obrve. Dive izgledaju kao da su ove sekunde tu sliku objavile na Instagramu. 

Glumačka diva Elizabet Tejlor na Metovim ilustracijama ima velike usne, iskonturisan nos i dosta hajlajtera. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mat Maitland (@matmaitland)

 

Princeza Dajana u u ovoj verziji preuzela je sve savremene mejkap trikove. Na usnama nosi sjajni nude ruž, a usne su joj značajno precrtane, nos operisan. Osim toga, princeza na licu ima mnogo bronzera i nešto tanje obrve.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mat Maitland (@matmaitland)

 

Grejs Keli takođe se modernizovala po pitanju mejkapa. Zadržala je svoj porculanski ten, ali na oči joj je dodan izvučeni "smokey eyes", a postale su i pomalo mačkaste. Iako nikad nije imala velik nos, on je još stanjen, a usne su povećane.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mat Maitland (@matmaitland)

 

 

Odri Hepbern verovatno je najdrastičnije promenjena. Povećane su joj jagodice i usne, pa izgleda poput još jedne sestre Kardašijan. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mat Maitland (@matmaitland)

 

Naravno, ovaj profil odmah je privukao pažnju Instagram korisnika. Većina komentara kaže da su ove dive prekrasne u svom originalnom izdanju te da ih novi izgled poružneo. S tim se, dakako, i mi slažemo. Međutim, umetnikovu poruku definitivno pozdravljamo.

"Uvijek sam bio fasciniran ljudima koji lepotu pomiču do ekstrema. Kozmetički pristup lepoti je ranije bio ograničen na zvezde i ultrabogataše, a danas je postao dostupniji. Gde god pogledaš tu su dokazi o tim savremenim idealima lepote. Zato sam počeo razmišljati o identitetu u našem savremenom društvu" objasnio je Mat kojeg na Instagramu prati više od 106.000 ljudi.



 

Komentari (0)
Loading