"Pokušavala sam da se ne slomim pred novinarima": Jelena Dokić objavila fotografiju iz mladosti iza koje se krije jeziva istina

Jelena Vukelić Vesti 20.06.2023 10:49 0

Jelena Dokić objavila je svoju fotografiju iz mladosti, snimljenu na konferenciji za novinare, a iza koje se krije jeziva priča

"Pokušavala sam da se ne slomim pred novinarima": Jelena Dokić objavila fotografiju iz mladosti iza koje se krije jeziva istina

Tanjug/Ap

Ceo svet zna tešku životnu priču bivše srpske teniserke Jelene Dokić. Srpkinja je svojevremeno bila četvrta teniserka sveta, a u pozadini njenog uspeha dešavale su se bolne situacije za Jelenu. Posle brojnih sportskih uspeha, završila je karijeru 2014. godine, ali joj je to donelo i velike probleme. Izgubila je kontrolu nad kilogramima, pa je u jednom momentu imala i 120.

Ceo svet je šokirao slušao njeno priznanje da je godinama trpela nasilje od oca, koji ju je od njene šeste godine tukao svaki dan, zbog kojeg je morala da okonča svoju profesionalnu karijeru, jer više nije mogla da izdrži pritisak.

Juče je Jelena na društvenim mrežama podelila fotografiju iz mladosti i u podužem opisu otkrila da je samo nekoliko nedelja pre nego što je fotografisana pretukao otac alkoholičar.

- Izabrala sam ovu fotografiju s razlogom. Mlada, 17 godina, u medijskoj oluji, koju je otac pretukao do nesvesti samo nekoliko nedelja ranije, a ja se toliko trudim da se ne slomim na konferenciji za štampu.  Samo nekoliko godina ranije, odrastala sam u siromaštvu, nisam imala za hranu na stolu, nisam imala odeću, dva puta sam bila izbeglica, maltretirana, izolovana, suočena sa rasizmom. Ono što je usledilo samo nekoliko godina kasnije nakon snimanja ove fotografije je da sam zamalo počinila samoubistvo. Tužna, slomljena, sama, u bolu i duboko traumatizovana. To me je učinilo ovakvom kakva sam danas i ponosim se time - napisala je Jelena, a u nastavku posta podsetila da se nijedan oblik nasilja ne sme tolerisati.

Podsetimo, početkom prošle godine doživeo je još jedan krah. Posle skoro 19 godina veze, raskinula je sa tadašnjim dečkom Tinom Bikićem.

- Posle skoro 19 godina zajedno, Tin i ja smo odlučili da se rastanemo. Ponekad se takve stvari dešavaju, ljudi se rastaju i to je najbolje - napisala je tada Jelena ispod zajedničke fotografije. Bivša teniserka je prvi put posle skoro 19 godina ostala sama i prošla je kroz težak period u životu. Tada je priznala da je umalo okončala život.
 

Komentari (0)
Loading