Marko Kon završio u Urgentnom: Žalio se na užasne vrtoglavice, razlog je ova bolest koja može da ima veoma neprijatne simptome

Jelena Vukelić Vesti 29.05.2023 14:38 0

Muzičar Marko Kon juče je hitno prebačen u Urgnetni centar

Marko Kon završio u Urgentnom: Žalio se na užasne vrtoglavice, razlog je ova bolest koja može da ima veoma neprijatne simptome

Alo/Vladimir Marković

- Da, istina je da mu je pozlilo, bio je u Urgentnom. Pozlilo mu je dok bio sa Amidžićem i bratom, pa su ga odveli tamo. Pregledan je i pušten je kući, sada je OK. Ima i zapaljenje srednjeg uha, od toga ima vrtoglavice... Važno da je sada dobro, moraće da ide da radi neke analize, evo i danas ide kod lekara. Hvala na brizi - rekla je Milica Kon za Pink.rs.

Upala srednjeg uha - simptomi

Infekcija srednjeg uha (otitis medis) najčešći je uzrok bola u predelu uha. Iako od nje češće obolevaju deca, često se javlja i kod odraslih.

Ovo su najtipičniji simptomi

Bol u uhu

Blaža groznica

Gubitak ravnoteže

Razdražljivost i nervoza

Neadekvatan ili poremećen san

Glavobolja

Povraćanje

Kako se leči?

Generalno, u zavisnosti od slike bolesti, lekar će preporučiti antibiotike. Međutim, može prepisati lekove za bol (analgetike) i temperaturu. Odrasli mogu da uzimaju lokalne intranazalne vazokonstriktore, kao što su kapi fenilefrina, svaka 3 sata. Međutim, ne bi trebalo da ih uzimaju duže od 4 dana. Oralni dekongestivi i antihistaminici takođe mogu pomoći.

 

Komentari (0)
Loading