S pravom ga nazivaju CRNOM OVCOM porodice: Zviždali mu pre krunisanja, a dobio ČAST o kojoj Hari nije mogao ni da SANJA

Vesti 08.05.2023 19:00 0

Princ Endru je dobio neprijatno doček ispred Bakingemske palate zbog svoje umešanosti u seksualni skandal i prijateljstvo sa zlostavljačem Džefrijem Epstajnom

S pravom ga nazivaju CRNOM OVCOM porodice: Zviždali mu pre krunisanja, a dobio ČAST o kojoj Hari nije mogao ni da SANJA

Profimedia

Prošlog dana je održano krunisanje novog britanskog kralja Čarlsa III., a na ceremoniji se pojavio i njegov brat, princ Endru. Međutim, dok je izlazio iz Bakingemske palate na putu prema Vestminsterskoj opatiji, okupljeni su ga zvižducima ispratili. Razlog ovakvom dočeku je dobro poznati seksualni skandal koji ga je pratio, kao i prijateljstvo sa zlostavljačem Džefrijem Epstajnom.

Sam je princ Endru optužen za seksualno napastvovanje tada 17-godišnje Virdžinije Đufre i nakon svega toga kraljica Elizabeta II. ga je lišila svojih vojnih titula, kao i službenih kraljevskih uloga. Ipak, za razliku od princa Harija koji se pojavio u odelu, princ Endru je imao pravo da nosi svoju formalnu odoru na ceremoniji.

Princ Hari, vojvoda od Saseksa, stigao je u isto vreme kad i njegove sestričine, princeze Beatris i Eugenija, zajedno sa svojim muževima, Eduardom Mapelijem Mocijem i Džekom Bruksbankom.

Naime, Hari je dobio sedište tri reda iza princa i princeze od Velsa i njihove dece. Dok je ulazio, Hari se ljubazno pozdravljao sa ostalim gostima, rekavši im "Zdravo", "Jutro" i "Lepo te je videti". Čitač s usana tvrdi da je takođe komentarisao kako je sve "divno" dok je razgledao opatiju, ali je istovremeno delovao nervozno dok je čekao dolazak novog kralja Čarlsa III.

Hari je sedeo pored Džeka, Eugenijinog supruga, i princeze Aleksandre, sestričine pokojne kraljice koja u poslednje vreme nije imala kraljevski radni angažman.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)
Loading