Vlasnica NAJPOZNATIJEG modnog brenda na svetu, radila je kao KROJAČICA: Ušla je u ljubavnu aferu sa svojim šefom, od teškog života napravila je BAJKU

Vesti 19.03.2023 20:11 0

Flora Perez Markote je danas uspešna poslovna žena u Španiji koja vodi kompaniju "Zara"

Vlasnica NAJPOZNATIJEG modnog brenda na svetu, radila je kao KROJAČICA: Ušla je u ljubavnu aferu sa svojim šefom, od teškog života napravila je BAJKU

Profimedia

Flora Perez Markote je danas uspešna poslovna žena u Španiji koja vodi kompaniju "Zara". Počela je kao krojačica u njihovoj fabrici, ali se uspela popeti na vodeću poziciju u "Inditex" grupi, čiji je osnivač njen suprug Amanisio Ortega. Flora je potpredsednica fondacije "Amanisia Ortege", koja se bavi humanitarnim radom.

Amanisio je pokrenuo svoju prvu prodavnicu 1975. godine koja se kasnije razvila u popularan brend "Zara". Osim toga, on je osnivač i predsednik kompanije "Inditex", koja je vlasnik više poznatih modnih brendova.

 

Flora je udata za Amanisia i zajedno imaju ćerku Martu Ortegu Perez, koja je danas predsednica "Inditex" kompanije.

Flora je rođena u provinciji La Korunja i ima sedamoro braće i sestara. Radni vek je provela u tekstilnoj industriji, radeći u različitim kompanijama "Inditex" grupe. Od 2005. godine je prvi potpredsednik kompanije, a ranije je obavljala odgovorne pozicije u menadžmentu kompanija.

Kada je Flora prvi put upoznala Amanisia, on je još uvek bio u braku sa suprugom Rosalijom Merom, s kojom je već imao dvoje dece, sina Markosa i ćerku Sandru. Međutim, njihova veza je usledila uprkos njegovom braku.

Prva supruga Amanisia je svoj život posvetila deci, posebno sinu Markosu koji je patio od cerebralne paralize. Iako je bila krojačica, nije se eksponirala u javnosti. Ipak, zajedno su započeli ono što je danas poznato kao prava modna imperija u Španiji, i to mega popularna u svim delovima sveta.

Flora je bila zaposlena u njihovoj kompaniji, a susret sa Amanisiom se dogodio dok je radila za njih. Rosalija je 1984. godine saznala da njen suprug čeka dete sa Florom, a rođenjem ćerke Marte kasnije te godine, njihova tajna veza je otkrivena.

Amanisio se razveo od Rosalije, a za njihov rastanak se kaže da je bio jedan od najskupljih u istoriji Španije. Rosalija je razvodom postala jedna od najbogatijih žena u Španiji, dok je Flora svojim brakom obezbedila članovima svoje porodice mesta u modnom carstvu. Njeni tri brata i zet su na rukovodećim pozicijama u kompaniji "Inditex".

Komentari (0)
Loading