I TRUDNA puca iz pištolja: Brankica Zarić u petom mesecu trudnoće POKORILA svet (FOTO)

Alo/M.O. Vesti 13.03.2023 11:56 0

Brankica Zarić iz Kikinde, jedna je od od tri vicešampionke u disciplini vazdušnim pištoljem. Biljana, Zorana Arunović i Jovana Todorović, su trijumfovale na Evropskom prvenstu u Talinu, glavnom gradu Estonije

I TRUDNA puca iz pištolja: Brankica Zarić u petom mesecu trudnoće POKORILA svet (FOTO)

Privatna arhiva

Najtrofejnija kikindska strelkinja i standardna reprezentativka nastupila je u petom mesecu trudnoće, a za "Alo!" otkriva koliko je ljubav prema streljaštvu sada nadmašila naporne treninge i takmičenja.

Ispunjena osećajem najvećeg zadovoljstva, Brankica Zarić u petom mesecu trudnoće nije mirovala, nego je vredno trenirala, a u ekipnom nastupu zajedno sa koleginicama iz reprezentacije osvojila je srebrno odličje na Evropskom prvenstvu u Estoniji.

- Ekipnim nastupom sam zadovoljna, i naravno medaljom. Prvi deo takmičenja bile smo pete, a u drugom smo prošle kao prvoplasirane. Zlato smo izgubile od Poljakinja. Iako sam radila i očekivala bolji rezultat, u pojedinačnom takmičenju ne mogu da kažem da sam zadovoljna. U pojedinačnom nastupu zauzela sam 20.mesto, identično kao prošle godine - rekla je Brankica i dodala:

- Prve nedelje u aprilu imamo državno prvenstvo, nadam se da ću izaći i da ću sa tim takmičenjem završiti sezonu. Potom će uslediti pauza. Iskreno, bilo je naporno. U petom sam mesecu trudnoće, uz trud i rad, a najviše zbog ljubavi prema streljaštvu, sve se može. Dva treninga i tri takmičarska dana. Ali krunisano je medaljom i sad kad je završeno prvenstvo, lakše je - kaže Zarić za "Alo!"

Brankica Zarić članica je SK "Novi Sad 1790". Nastupom u Talinu zabeležila je osmo seniorsko Evropsko prvenstvo. U ekipnom takmičenju osvojila je tri medalje. Prošle godine je u Norveškoj sa Zoranom Arunović i Jasminom Milovanović predstavljala žensku seniorsku ekipu i osvojila zlato u gađanju iz pištolja. Upravo ta medalja nedostajala joj je pored srebra i bronze. Srebrni niz se nastavio, a kad je entuzijazam Brankice u pitanju, verujemo da će se još zlatnih odličja nizati u karijeri srpske strelkinje.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)
Loading