Dodela Oskara 2023: Da li će Vil Smit moći da prisustvuje ceremoniji nakon što je ošamario Krisa Roka?

Vesti 24.01.2023 16:43 0

Ceremoniju dodele Oskara 2022. obeležio je incident između Vila Smita i Krisa Roka

Dodela Oskara 2023: Da li će Vil Smit moći da prisustvuje ceremoniji nakon što je ošamario Krisa Roka?

Printscreen/Youtube

Nakon Rokove šale o kosi Džejde Smit, Smit je izašao na binu i ošamario slavnog komičara.

Smit se izvinio za svoje postupke, ali je Akademija odlučila da kazni slavnog glumca, koji je na prošlogodišnjoj ceremoniji dobio Oskara za najboljeg glumca za ulogu u filmu 'Kralj Ričard'.

Kakvu sankciju je Akademija izrekla Smitu nakon što je ošamario Krisa Roka?

Još u aprilu, Akademija je izdala saopštenje u kojem je objavila da je Smitu zabranjeno da prisustvuje događajima u vezi sa Akademijom u narednoj deceniji.

„94. dodela Oskara trebalo je da bude proslava mnogih pojedinaca u našoj zajednici koji su uradili neverovatan posao prošle godine; međutim, ti momenti su bili zasjenjeni neprihvatljivim i štetnim ponašanjem koje smo videli kako gospodin Smit izlaže na sceni“, stoji u saopštenju. .

„Tokom našeg televizijskog prenosa nismo se adekvatno pozabavili situacijom u prostoriji. Zbog ovoga nam je žao. Ovo je bila prilika da damo primer našim gostima, gledaocima i našoj akademskoj porodici širom sveta, i nismo uspeli. 

„Danas je Odbor guvernera sazvao sastanak kako bi razgovarao o tome kako najbolje odgovoriti na postupke Vila Smita na dodeli Oskara, pored prihvatanja njegove ostavke. Odbor je odlučio da na period od 10 godina od 8. aprila 2022. g. Smitu neće biti dozvoljeno da prisustvuje bilo kakvim događajima ili programima Akademije, lično ili virtuelno, uključujući, ali ne ograničavajući se na Oskare."

To znači da je Smitu zabranjeno da prisustvuje ovogodišnjoj ceremoniji, koja bi trebalo da se održi 12. marta u Dolbi teatru u Los Anđelesu.

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading