Imala je samo 14 godina na snimanju "Plave lagune": Naterali su je da trči GOLA po plaži i da ljubi starijeg muškarca

K.Ć. Vesti 26.12.2022 19:00 0

Slavna glumica rekla je da film koji joj je doneo slavu, doneo joj i velike traume

Imala je samo 14 godina na snimanju "Plave lagune": Naterali su je da trči GOLA po plaži i da ljubi starijeg muškarca

Printscreen/Youtube

"To ne bi bilo dozvoljeno", rekla je ona u nedavnom intervjuu, dodajući da ju je tim koji stoji iza kulisa eksploatisao na svakom koraku.

Šilds je glumila u Plavoj laguni sa Kristoferom Atkinsom. U vreme snimanja, sa 14 i 18 godina, glumili su par koji se zaglavio na pustom ostrvu, a zatim se zaljubio i dobio dete.

Bruk Šilds - "Plava laguna"

Kreatori su zaradili 58 miliona dolara i film je bio na devetom mestu na listi severnoameričkih blokbastera 1980. Uspeh je imao gorak ukus za glavnu glumicu, koja je pričala o svojim iskustvima u sopstvenom podkastu „Šilds, šta sad?“.

Prema njenom mišljenju, "Plava laguna" ne bi bila snimljena po današnjim standardima. „To ne bi bilo dozvoljeno“, rekla je, ponavljajući i samog Atkinsa. "Životinje su bile povređivane tokom snimanja. Deci je bilo dozvoljeno da gola trčkaraju po plaži. Sada to nikada ne bi smeli", rekao je on.

Imala je samo 14 godina na snimanju

Profimedia

 

"Dok smo trčali goli ja sam pomislila: Hej, zašto se prvo ne upoznamo, umesto što pokušavamo da se zaljubimo. Nisam dobro reagovala na to što sam bila primorana da bilo šta osećam prema drugom glumcu. Htela sam samo da me ostave na miru i da me ne teraju da se ljubim ni sa kim, jer šta dete sa 14 godina zna", rekla je Bruk.

Šilds je započela svoju karijeru fotomodela 1966. godine, sa 11 meseci, za kompaniju za proizvodnju sapuna. Sa 12 godina igrala je prostitutku u filmu Pretti Babi. Neke scene su uključivale pokušaj zavođenja muškarca u krevetu i prodaju nevinosti na aukciji.

Bez sumnje, najgora je bila foto sesija 1975. godine, na kojoj je zvezda učestvovala zajedno sa pokojnim fotografom Gerijem Grosom. Kao 10-godišnjakinja, Bruk je pozirala gola u kadi za časopis Sugar n Spice, podružnicu Plaiboja. Zabrinjavajuće je da nije podignuta nikakva optužnica protiv Grosa ili bilo koga drugog umešanog, jer je sudija utvrdio da fotografije nisu prekršile nijedan zakon o zaštiti dece u to vreme. Na sličan način je tom slučaju pristupila i glumičina majka Teri.

BONUS VIDEO

 
Komentari (0)
Loading