Rođena kad i deka: Oglasio se sin velikog Đorđa Marjanović, zbog unuke Maše bio je najsrećniji, a evo šta je za nju pokojni pevač govorio!

Najžena Vesti 30.10.2021 22:55 0

Đorđe Marjanović je najveća nekadašnja jugoloslovenska i srpska muzička zvezda čija karijera trajala više od pola veka

Rođena kad i deka: Oglasio se sin velikog Đorđa Marjanović, zbog unuke Maše bio je najsrećniji, a evo šta je za nju pokojni pevač govorio!

Printscreen/Youtube

Na današnji dan rodio se veliki Đorđe Marijanović, a svojom muzikom zauvek je obeležio jednu eru. 

Muzičku, jugoslovensku, brojne generacije koje su uz njegove pesme plakale, ali i veselile se. 

 

Pomešana osećanja. 30.oktobar. Rođendan moga oca. Voleo Je da kaže da najlepši poklon dobio u vidu moje ćerke Maše koja se rodila na isti dan. Svakako ću popiti koju flašu vina, odslušati par pesama koje su obeležilo detinjstvo moje lepojke. Jedna je sigurno "Život teče dalje"

Rodio se u Kučevu 30.oktobra 1931.godine. Završio je gimnaziju u Požarevcu, a potom odlazi u Beograd na studije (1950). Izabrao je farmaciju i dogurao do apsolventa. Muzika je učinila da krene putem u kojem studije farmacije nisu više bile važne. 1954. godine učestvovaće na audiciji za pevače u organizaciji Udruženja džez muzičara Beograda. Sačekaće još neku godinu da njegov pevački dar dobije priznanje. Ljubav prema muzici, sticajem dobrih okolnosti, postala je njegov životni put.

"Devojka mala" je pesma koja se jednostavno ne zaboravlja, a njegovu muziku obožavala je i nekadašnja velika Rusija.

 

 

Preminuo je 15. maja usled posledica korona virusa, a brojne kolege oprostile su se zauvek od velikana. 

Ono manje poznato jeste da je pokojni Đorđe imao unuku koja je rođena baš kad i deka. 

Tim povodom se danas oglasio i njegov sin, Marko Marjanović, na svom Tviter nalogu. 

 

 

 - Pomešana osećanja. 30.oktobar. Rođendan moga oca. Voleo Je da kaže da najlepši poklon dobio u vidu moje ćerke Maše koja se rodila na isti dan. Svakako ću popiti koju flašu vina, odslušati par pesama koje su obeležilo detinjstvo moje lepojke. Jedna je sigurno "Život teče dalje" - napisao je Marko. 

 

Komentari (0)
Loading