"Ne bojim se SMRTI, spremna sam da UMREM": Glumica ponovo na hemoterapiji, a ovo su SIMPTOMI opasne bolesti

Vesti 02.12.2022 22:00 0

Džejn Fonda se polako i hrabro oprašta.

"Ne bojim se SMRTI, spremna sam da UMREM": Glumica ponovo na hemoterapiji, a ovo su SIMPTOMI opasne bolesti

Shutterstock

Slavna glumica je obolela od karcinoma i krenula je na terapije, ali kaže da je veoma svesna svojih godina i da je imala divan život.

Džejn Fonda otvoreno govori o svojim zdravstvenim problemima. Slavna glumica je obolela od non-Hočkin limfoma i kaže da, u njenim godinama, čovek mora da više misli o onome što je iza nje nego o vremenu koje predstoji.

Slavna oskarovka podseća da ova vrsta karcinoma dobro reaguje na hemoterapije pa je odmah bila spremna da počne sa lečenjem. "Oko 80 odsto obolelih od ovih limfoma bude izlečeno, tako da mogu reći da sam imala sreće."

Non-Hodžkin limfom je karcinom koji napada limfocite, krvne ćelije koje imaju ulogu da se bore protiv infekcije. Ime bolesti je, zapravo, opšti naziv za više vrsta karcinoma. Najčešći simptomi su uvećane žlezde na vratu, u pazušnim jamama ili međunožju, neprekidni umor, noćno znojenje, povišena temperatura.

Pacijent pati i od neobjašnjivog gubitka telesne težine, bolova u grudima i stomaku, kašlja ili tegoba pri disanju. Bilo koji od ovih simptoma je znak da se odmah obratite lekaru.

Fonda je već bolovala od karcinoma. Ranije je govorila da joj je uklonjeno više karcinoma kože, a zatim i nekoliko dobroćudnih tumora u dojkama. Nekoliko godina kasnije, podvrgla se mastektomiji.

"Znam da mi nije ostalo još mnogo", kaže Džejn. "Ne bojim se smrti, spremna sam da umrem. Imala sam divan život."

Džejn će 21. decembra proslaviti svoj 85. rođendan. "Doći će mi ćerka i unučići iz Vermonta, sin i snaja sa detetom iz Los Anđelesa. Biće tu i nekoliko prijatelja, biće to lepa proslava", raduje se Džejn.

NajŽena.rs je i na Viberu, pridružite se našoj zajednici, a sada možete da preuzmete i STIKERE!

BONUS VIDEO

 
Komentari (0)
Loading