„Čitaćeš ili NEMA uloge“: Dikaprio umalo PROPUSTIO da glumi u FILMU koji je LANSIRAO njegovu karijeru

Vesti 26.11.2022 17:55 0

Glumac Leonardo Dikaprio koji je danas jedan od najuspešnijih u Holivudu, proslavio se ulogom u filmu "Titanik".

Leonardo di Kaprio

EPA

Reditelj Džejms Kameron se u razgovoru za jedan časopis prisetio kako ga je tada 21-godišnji Leonardo potpuno "očarao" prilikom njegovog prvog susreta. Pošto je već izabrao Kejt kao Rouz, Džejms je dogovorio da se Leo vrati nekoliko dana kasnije kako bi testirao "hemiju" između dvoje glumaca.

Međutim, kada se Leo pojavio, zamoljen je da pročita nekoliko redova iz scenarija, što ga je šokiralo i u početku je odbio da to učini.

- Nije znao da će se testirati, mislio je da je to još jedan sastanak da upozna Kejt. A ja sam rekao: "Proći ćemo neke redove i snimiću to." I (Leo) je rekao: "Misliš da čitam?" I rekao sam "da". A on je rekao: "Ne čitam" -  naveo je on.

U ovom trenutku, priseća se Džejms, on se jednostavno rukovao sa Leom i rekao mu: "Pa, hvala što si svratio."

Na šta je zaprepašćeni Leo navodno odgovorio: "Misliš, ako ne čitam, neću dobiti ulogu?"

Džejms je mladom glumcu objasnio da je Titanik "džinovski film" koji će mu oduzeti godine života dok će Leo "otići da radi još pet stvari…". tada mu je poručio da zbog toga ne želi da pogreši u kastingu.

- Dakle, čitaćeš ili nećeš dobiti ulogu - rekao je Kameron.

U ovom trenutku u intervjuu, Džejms je oponašao Lea kako ogorčeno uzdahne i kaže: "Ohhh, u redu."

- Svaka tačka njegovog celog bića je tako negativna, sve dok nisam rekao "akcija", a onda se pretvorio u Džeka -  priseća se reditelj.

- Igrao je scenu. Tamni oblaci su se otvorili i sunčevi zraci su se spustili i osvetlili Džeka. A ja sam rekao: "U redu. On je taj momak.''

Džejms se prisetio kako je, nakon što se prijavio na projekat, Leo došao kod njega i počeo da predlaže izmene scenarija, pa čak i Džekovog lika, kako bi mu potencijalno doveo do "bolesti" ili traume iz prošlosti. Režiser je rekao glumcu da dok su likovi koje je igrao u prošlosti imali nevolje ili probleme, Džek nije i da je morao da nauči da "igra centar", što je "mnogo teže".

 - To su rekviziti, to su štake. Ovo je mnogo teže i mislim da niste baš spremni za to i u tom trenutku mu je kliknulo da je ovo za njega zaista izazovan film - rekao je Kameron.

NajŽena.rs je i na Viberu, pridružite se našoj zajednici, a sada možete da preuzmete i STIKERE!

BONUS VIDEO

 

 

 

Komentari (0)
Loading