Kreator hit serije "Squid Game": Priznaje da ga je pisanje i snimanje SKUPO koštalo, a zauzvrat je dobio "SIĆU"

Vesti 27.10.2021 12:15 0

Kaže da je zbog serije zaradio dovoljno da sebi priušti hranu na trpezi, a u vreme pisanja scenarija morao je da proda laptop zbog teške finansijske situacije

Kreator hit serije "Squid Game": Priznaje da ga je pisanje i snimanje SKUPO koštalo, a zauzvrat je dobio "SIĆU"

Printscreen/Youtube

Procenjuje se da je "Squid Game" donela Netfliksu prido od oko 900 miliona dolara, a snimanje je koštao 21,4 miliona dolara, navodi BBC. Međutim, uprkos vrtoglavim ciframa, tvorac serije kaže da se nije obogatio!

Hvang Dong-Hjuk je kreator koji je osmislio priču ove mega popularne serije, ali kaže da uprkos globalnom uspehu, nije stekao neko bogatstvo. 

- Dosta mi je. Imam dovoljno da stavim hranu na sto. I nije da mi Netfliks plaća bonus. Netfliks mi je platio po originalnom ugovoru - rekao je on u intervjuu za "The Guardien".

Scenarista je i sam priznao da je tokom snimanja izgubio šest zuba zbog ekstremnog stresa!

- Bilo je fizički i psihički iscrpljujuće, ali sam tokom snimanja stalno dobijao nove ideje, pa se posao povećavao - rekao je on.

"Wall Street Journal" je ranije objavio da je Hvang živeo sa majkom i bakom dok je pisao scenarijo za seriju i da je imao finansijskih poteškoća. U jednom trenutku je čak morao da prestane da piše jer je morao da proda svoj laptop za 675 dolara u gotovini.

Platforma za striming je u trećem kvartalu udvostručila broj pretplatnika zahvaljujući TV serijama koje nisu na engleskom, a među kojima je i ova južnokorejski hit serija, "Squid Game", koja je zvanično najgledanija serija na ovoj platformi.

Hvang je za "IndieWire" rekao da je serija zasnovana na problemima u svetu, uključujući ekonomsku krizu u Južnoj Koreji koja je pogodila i njega. 

Iako je uspeh serije neupitan, zapanjujuća je činjenica da su studiji već 10 godina odbacivali priču, koja je prvobitno pisana kao film, jer je koncept "previše groteskni i previše nerealan".

Trenutno se priča o snimanju druge sezone, ali kreator serije nije oduševljen idejom. Ranije je za "The Hollywood Reporter" rekao da je izgubio šest zuba zbog stresa tokom snimanja prve sezone. 

- Nemam dobro razrađene planove za "Squid Game 2". Prilično je zamorno razmišljati o tome - objasnio je scenarista i dodao da će verovatno tražiti pomoć oko pisanja i iskusnije režisere, rekao je za "Variety".

Komentari (0)
Loading