"Bio sam zapanjen": Sveštenik otkrio šta je kraljica Elizabeta Druga rekla pre smrti

K.Ć. Vesti 01.11.2022 11:53 0

Dva dana pre smrti, kraljica Elizabeta II sastala se sa novim premijerom Velike Britanije

Kraljica

ilustracija T.T./Shutterstock

Prethodno je razgovarala i sa sveštenikom dr. Ijan Grinšilds, koji je bio gost u zamku Balmoral. Sveštenik je otkrio o čemu je razgovarao sa monarhom i kako se ona ponašala u to vreme.

Otac Ijan je glavni za Generalnu skupštinu Škotske crkve. Bio je u Balmoralu vikend pre smrti Elizabete II . Imao je priliku da razgovara sa 96-godišnjakinjom, a u eteru Ej-Bi-Si njuza otkrio je šta je ona tada izgovorila.

"U razgovoru mi je rekla da se nije kajala za početak svoje avanture sa verom. Nije se kajala ni za čim. Iako je bila kraljica, išla je za Gospodom" - otkrio je sveštenik. Ispostavlja se da je i monarh do kraja imala smisla za humor. Pokušala je da napravi neku neobičnu šalu upućenu svešteniku.

Kako je otac Ijan Grinšilds naglasio, kraljica Elizabeta II, iako vidno umorna, ipak je bila veoma „posvećena” vikenda pre smrti. Prema njegovim rečima, osećala je da će se "nešto dogoditi".

"Videli ste njenu krhkost, ali čim je počela da govori, u njoj se pojavila sasvim druga vrsta čoveka. Neko sa izuzetnim pamćenjem, neko ko je znao sve o vama" - rekao je sveštenik.

Otkrio je i šalu koju mu je kraljica uputila. Kako je živeo u delu zamka zvanom "Kule sobe", rekla mu je: " Kraljica te šalje u Kulu".

"Onda se nasmešila i uverila se da sam shvatio da je to šala", priseća se on. Govoreći o "Kuli", Elizabeta II se osvrnula i na čuveni Londonski toranj, koji je dugi niz vekova služio kao zatvor.

"Bio sam zapanjen što je žena tako vitalna, tako puna energije, tako draga, iznenada umrla", nastavio je on.

Sveštenik je otkrio i da je dao dar kraljici. Bio je to krst.

"Pitao sam šta se može dati čoveku koji ima sve. Ona se osmehnula i sa ljubaznošću primila krst. Poželela mi je sreću", rekao je sveštenik.

Komentari (0)
Loading