Dolazi li KRAJ Elizabetine vladavine? Zbog ZDRAVSTVENOG stanja bila je primorana da DONESE drastičnu odluku

Vesti 03.09.2022 10:10 1

Kraljica Elizabeta ima 96 godina i još uvek vlada Velikom Britanijom

Dolazi li KRAJ Elizabetine vladavine? Zbog ZDRAVSTVENOG stanja bila je primorana da DONESE drastičnu odluku

Tanjug

S obzirom na njen položaj, od Elizabete se nije očekivalo da ode u penziju sa 65 godina,ali u poslednje vreme se šuška da je čak i ona spremna da se povuče sa scene - i trona.

Naime, kraljičino zdravlje je sve lošije i sada je odustala od pojavljivanja na važnom događaju u Škotskoj, Braemar Gatheringu, na kojem je tradicionalno uvek učestvovala, ali sada više ne može. Zbog slabe pokretljivosti, odnosno sve slabije pokretljivosti, kraljica je zamolila sina i naslednika Čarlsa da je zamene – i tako podigla veliku prašinu u britanskoj javnosti. „Odluka je doneta da bi se kraljica zaštitila od nepotrebnog napora“, saopštila je Bakingemska palata.

Kraljica Elizabeta

Tanjug

 

Ova odluka doneta je nakon što je Elizabet odlučila da neće otputovati u London da se zvanično oprosti od premijera Borisa Džonsona, koji će zauzvrat doći u njenu rezidenciju. Ova 96-godišnja kraljica vlada decenijama i kraljica je sa najdužim stažom u istoriji britanske monarhije, pa mnoge nije iznenadilo što se pomalo umorila od službenih dužnosti. Ova kraljičina odluka izazvala je pometnju u britanskoj javnosti i medijima, koji su se zapitali da li se Elizabeta sprema za penziju i da li možda planira da siđe sa trona kako bi njen sin, princ Čarls, preuzeo štafetu?


Iako nema zvanične potvrde ovakvih navoda, britanska javnost veruje da je Elizabeta odala zasluge tokom svojih 70 godina na tronu – i da je vreme da uživa u poslednjim danima bez stalnih kraljevskih dužnosti.
Komentari (1)
Loading
Armagedon
04.09.2022 02:41

"Kraljica je zamolila sina i naslednika Čarlsa da je zamene"? U pitanju je jedna osoba, aman.