Svi je znamo kao Risku iz "Srećnih ljudi": Isplivala još neviđena FOTOGRAFIJA Radmile Savićević iz mladosti, nikada je ne biste prepoznali

K.Ć. Vesti 09.08.2022 17:50 0

Ostala je upamćena po ulogama baka i dobronamernih, prostodušnih žena sa sela

Svi je znamo kao Risku iz "Srećnih ljudi": Isplivala još neviđena FOTOGRAFIJA Radmile Savićević iz mladosti, nikada je ne biste prepoznali

Printscreen/Youtube

Kada čujete ime Radmile Savićević, pred očima vam je najverovatnije Riska iz "Srećnih ljudi" koja užurbano ide po kući i gunđa zbog nemara svojih ukućana. Ili majke Vuke u "Pozorištu u kući" koja donosi raznorazne đakonije iz svojih udaljenih Pržogrnaca.

Uvek nasmejana glumica osvajala je svojom beskrajnom harizmom i dobrim raspoloženjem, a u mladosti i lepotom. Celog života je uživala je beskrajnu naklonost publike, pre svega zahvaljujući ulogama u pomenutim kultnim serijama i legendarnom ostvarenju "Kamiondžije".

Njene uloge mnogima su ostale u lepom sećanju pre svega jer je u drugoj fazi svoje karijere harizmatična Radmila igrala uglavnom majke i bake, starije žene iz naroda kojima je najvažnije da je stomak pun i da su deca nasmejana.

Međutim, u mladosti ona se nije mnogo razlikovala od svojih holivudskih koleginica iz tog vremena. Kada je bila samo mlada glumica na putu ka zvezdama, Radmila Savićević izdvajala se i velikom lepotom.

Na društvenim mrežama pronašli smo jednu fotografiju slavne Kruševljanke iz dana kada je bila ambiciozna i mlada pozorišna glumica.

 

 

Radmila je, inače, najpre bila članica Kruševačkog pozorišta, potom je izvesno vreme radila u Niškom narodnom pozorištu, a u istoriji je ostalo zapisano da je odbila ponudu Meše Selimovića, tadašnjeg direktora Sarajevskog narodnog pozorišta, da se angažuje i s te strane Drine. Ipak, sredinom dvadesetog veka prešla je u Beograd, gde je postala prvakinja Beogradskog dramskog pozorišta.

Preminula je 8. novembra 2001. godine u 75. godini života. Sahranjena je četiri dana nakon toga u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

BONUS VIDEO

 

 

 

Komentari (0)
Loading