Svi misle da ima 35, a ona skoro DUPLO starija: Vera Vang je proslavila ROĐENDAN, svi se ŠOKIRAJU kada vide koliko je godina napunila

K.Ć. Vesti 06.07.2022 20:15 0

Jedna od najpoznatijih kreatorki venčane mode, Vera Vang, čije je ime postalo gotovo sinonim za raskošne haljine nevesta, ima 73 godine

Svi misle da ima 35, a ona skoro DUPLO starija: Vera Vang je proslavila ROĐENDAN, svi se ŠOKIRAJU kada vide koliko je godina napunila

Printscreen/Instagram

Ljudi ne mogu da poveruju da je umetnica, rođena 1949. godine, jer ona izgleda zapanjujuće!

Vera Vang

Iako se Vang obično povezuje sa venčanicama, karijeru je započela istorijom umetnosti, koju je studirala na prestižnom koledžu Sarah Lorens. Kao dete i tinejdžer trenirala je, između ostalih balet i umetničko klizanje. Doživljavana je kao posebno talentovana takmičarka (zajedno sa partnerom zauzela je peto mesto u konkurenciji juniorskih parova na prvenstvu SAD 1968. godine).

Sport se nije pokazao kao njen poziv, ali vratila se na klizalište mnogo puta, ne kao klizačica. Dizajnirala je, između ostalih kostime za poznate ličnosti kao što su Nensi Kerigan i Mišel Kvan.

Njena sledeća stanica na putu ka zvezdama bio je američki „Vuž” – provela je 15 godina u časopisu da bi dala otkaz u medijima i postala dizajner za Ralfa Lorena. Odakle je došla inspiracija za venčanice u njenom životu? Kako priznaje u jednom od intervjua, iz ... frustracije.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vera Wang (@verawang)

 

Kada se 1989. udala za svog dugogodišnjeg partnera Artura Bekera, bila je krajnje obeshrabrena malim izborom tadašnjih modela haljina. Vang je odlučila da uzme stvari u svoje ruke i sama je skicirala dizajn haljine iz snova, koju je potom napravila krojačica od poverenja. Verina haljina koštala je čak 10.000. dolara , ali vredelo je. Tada je i otkrila svoj životni poziv.

Dve godine kasnije otvorila je svoj prvi butik u ekskluzivnom hotelu Carlile na Medison aveniji u Njujorku. Na pitanje u jednom od intervjua o tome kako je započeti karijeru u novoj industriji posle 40. godine, odgovorila je: „Posle 40? Možda sam mogla da počnem sa 20 ili 30 godina, ali mislim da u to vreme ne bih imala znanje koje mi je bilo neophodno da bih efikasno poslovao u poslu.”

Odeća nema starost

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vera Wang (@verawang)

 

Sada, kao 73-godišnjakinja, ne smanjuje tempo. Ona je 27. juna proslavila rođendan sa prijateljima. Na instagram fotografijama vidimo Vanga u lila mini-setu sa dugim vozom. Dizajnerka bi se verovatno nasmejao svakom ko kaže da nije prikladno nositi mini suknju u sedamdesetim. Odabrala je ovaj kroj i izgledala je fenomenalno!

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)
Loading