Prava legenda JUGOSLOVNESKOG ROKA, umrla je kao BESKUĆNICA: Iz pakla DROGE nije uspela da izađe, otišla je ZABORAVLJENA do svih

Vesti 05.07.2022 11:20 2

Tragična sudbina jedne umetnice

Prava legenda JUGOSLOVNESKOG ROKA,  umrla je kao BESKUĆNICA: Iz pakla DROGE nije uspela da izađe, otišla je ZABORAVLJENA do svih

Printscreen/Youtube

Margita Stefanović Magi rođena je prvog aprila 1959. godine. Odrasla je u umetničnoj porodici, a muzikom je krenula da se bavi još od malih nogu. 

Upisala je Arhitektonski fakultet u Beogradu i svirala je klavir. Kada je diplomirala 1982. godine, zajedno je sa svojim momkom, Srđanom Vejvodom, sa kojim je napisala najbolje pesme.

1983. godine se pridružila grupi Ekatarina Velika, samo godinu dana nakon osnivanja sastava. Članica grupe ostala je sve do kraja 1994. godine, odnosno do smrti Milana Mladenovića, koja je, ujedno, označila i kraj postojanja pravog EKV-a.

Iako je bila veoma uspešna, vodila je ogromnu borbu sa narkoticima, koja je postala još teža i mučnija nakon smrti svog oca. Kako joj je ponestajalo novca, prodala je porodičan stan i kupila dva manja, a ostatak novca može da se iskoristi za putovanje u Indiju.

Putovanje u Indiju joj nije pomoglo da promeni svoj način života jer kada se vratila odmah je prodala dva stana i postala beskućnica. 

Svoje poslednje godine života provela u napuštenoj garaži u Borči a zatim u skloništu za beskućnike. Bila je potpuno sama i usamnjena, a njen život je zavisio od humanosti ljudi i slučajnih prolaznika.

Kako zbog lošeg načina života, njeno zdravlje je bilo veoma ugroženo i ozbiljno narušeno. Smeštena je u avgustu 2002. godine na Infektivnu kliniku u Beogradu, gde je i preminula 18. steptembra. Imala je samo 43 godine. 

Nakon šest godine posle njene smrti, u knjizi  Aleksandra Ilića "Vrati unatrag" javnosti je prvi put potvrđen i podatak da je, zbog intravenoznog korišćenja narkotika, da je Magi bila zaražena HIV-om.

BONUS VIDEO

 

Komentari (2)
Loading
Memo
05.07.2022 12:56

Na žalost...ova zavisnost je strašna. Magi je dolazila kod kućnih prijatelja(dr Miloša Žanka sa čijom je ćerkom bila drugarica, na Novom Beogradu) i krala im dragocenosti po svedočenju Žankove ćerke. Naravno, to se zataškalo, ali...velike su to ljudske tragedije u raljama droge.

Prezir
05.07.2022 14:28

SRAMOTA za urednike... tema, pismenost...