Njene HITOVE svi obožavamo: Bila je na VRHU SLAVE i nestala, a evo kako danas izgleda PRVA pevačica kultnog benda Zana

M. G. Vesti 09.03.2022 16:40 0

Bila je velika zvezda, a danas je skoro niko ne bi prepoznao na ulici

Njene HITOVE svi obožavamo: Bila je na VRHU SLAVE i nestala, a evo kako danas izgleda PRVA pevačica kultnog benda Zana

Printscreen/ YouTube

Grupa "Zana" je svojevremeno bila jedna od najpopularnijih grupa u čitavom regionu, a stub ovog sastava, te žena koja joj je donela neverovatnu slavu bila je Zana Nimani. Njoj se klanjala cela bivša Jugoslavija, divili su se njenom moćnom glasu, harizmi i nesvakidašnjoj lepoti.

Na putu ka popularnosti "Zani" je svakako pomogla i Marina Tucaković, neumorno pišući tekstove za njih, a stvorila je i hit "Dodirni mi kolena" koji je ovu grupu i učinio prepoznatljivom širom cele bivše Jugoslavije.

Uprkos tome što su žarili i palili nekadašnjom Jugom, "Zana" 1985. godine rešava da napusti grupu koja je po njoj i dobila ime, te započinje uspešnu solo karijeru. Samo godinu dana kasnije objavila je i album "Noćas pevam samo tebi".

 

 

Sve je ukazivalo na to da će u godinama koje će doći ostati stub pop kulture i domaćeg šoubiznisa, no Zana je ipak rešila da se povuče iz javnosti i započne sasvim novi život, daleko od svetla reflektora.

Ona se udala za Đorđa Šiškina, 1991. rodila ćerku Teu, a nekoliko meseci kasnije svi zajedno napustili su Srbiju i krenuli put Kanade, u potrazi za životom daleko od tadašnjih političkih previranja.

Zahvaljujući svojoj umešnosti, ali i diplomi Pravnog fakulteta, pevačica se odlično snašla u kanadskoj Britanskoj Kolumbiji i zaposlila se u firmi koja se bavi finansijama i menadžmentom. Danas Zana Nimani ima 59 godina, uspešna je poslovna žena, i ne planira da se vrati u Srbiju, čak je ni posećuje, a zapeva tek ponekad, za svoju dušu.

 

 

Zanimljivo je da je ćerka Tea od majke nasledila talenat za muziku, te je i učestvovala u nekoliko američkih mjuzikla, ali je ipak rešila da odustane od toga i posveti se studijama na jednom od prestižnih koledža u Kanadi.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)
Loading