Velika TUGA u Britaniji: Kraljica Elizabeta zauvek napušta BAKINGEMSKU palatu!

K.Ć Vesti 07.03.2022 19:10 2

Kraljica se konačno preselila tamo gde je sa suprugom provela poslednje mesece njegovog života.

Velika TUGA u Britaniji: Kraljica Elizabeta zauvek napušta BAKINGEMSKU palatu!

Tanjug/Ap

Elizabeta II će 21. aprila ove godine napuniti 96 godina. U Velikoj Britaniji su već u punom jeku pripreme za proslavu kraljičinog rođendana i njenog platinastog jubileja - 70 godina na tronu. U čast važnog događaja, kraljica je objavila pismo Britancima.

"Tokom proteklih sedam decenija bili smo svedoci izuzetnog društvenog, tehnološkog i kulturnog napretka koji je svima nama bio od koristi. Imala sam sreće što sam imala podršku svoje voljene porodice. Takođe sam imala sreće što sam u liku princa Filipa imala partnera koji je bio spreman da ponosno nosi titulu supružnika i podnese bilo kakvu žrtvu " piše Elizabeta II.

Velika TUGA u Britaniji: Kraljica Elizabeta zauvek napušta BAKINGEMSKU palatu!

Tanjug/Ap

 

Planirano je mnogo raznih događaja, ali ih kraljica najverovatnije neće posetiti. Ne radi se samo o Elizabetinim godinama, već i o njenom zdravstvenom stanju – nedavni kovid i stalni stres koji je zadesio Vindzdoru u poslednjih nekoliko godina ozbiljno su je uzdrmale. Sada je kraljici potreban mir i tišina. Iz tog razloga je zauvek napustila svoj glavni dom - Bakingemsku palatu.

Britanski mediji javljaju da će princ Čarls i njegova supruga Kamila Parker-Buls postati novi stanovnici nekadašnje rezidencije Njenog Veličanstva – to će se desiti nakon što kraljičin najstariji sin zvanično preuzme tron.

O tome se u poslednje vreme sve više govori. U stvari, sama Elizabeta II je jasno stavila do znanja da počinje da prenosi vlast na svog sina Čarlsa. Mnogi Britanci ne kriju da su uznemireni ovom odlukom – voleli bi da na čelu zemlje vide mladog kralja, princa Vilijama.

Međutim, može se desiti i da, prihvativši krunu, Čarls je odmah prenese na svog najstarijeg sina. Ali to neće biti uskoro, ali za sada je sva pažnja usmerena na 95-godišnju kraljicu, koja se konačno preselila u zamak Vindzor. Ovde je u osnovi živela od aprila 2020, kada je pandemija koronavirusa pogodila svet i kada je Elizabeta II, zajedno sa princom Filipom, bila izolovana u zamku.

Prema izvorima bliskim kraljevskoj porodici, zamak Vindzor budi u duši Elizabete Druge mnogo toplih uspomena na prošlost – a posebno na pokojnu suprugu princa Filipa, koji je sahranjen u kapeli Svetog Đorđa na tlu zamka.

Velika TUGA u Britaniji: Kraljica Elizabeta zauvek napušta BAKINGEMSKU palatu!

Tanjug/Ap

 

Međutim, kraljica se neće za sad skroz povući, svoje dužnosti će obavljati onlajn.

Komentari (2)
Loading
Irena
07.03.2022 19:57

Dakle, Konstrakta je ipak nasekirala kraljicu zbog kose Megan Markl....

SNIPER
14.03.2022 22:17

U SINE KAKAV NASLOV ! JA POMISLIO " BABA RIKNULA !"