Mesečina mu zavejala trag, ispraćen je glavnim sokakom: Pola godine kako nas je napustio PANONSKI MORNAR - Đorđe Balašević ostavio je neizbrisiv trag!

Vesti 19.08.2021 22:17 0

Velika tuga i šok nas je zadesio pre tačno pola godine. Tada nas je u 67. godini napustio slavni pevač i kantautor Đorđe Balašević

Mesečina mu zavejala trag, ispraćen je glavnim sokakom: Pola godine kako nas je napustio PANONSKI MORNAR - Đorđe Balašević ostavio je neizbrisiv trag!

Tanjug

Za sobom nam je ostavio pregršt pesama, kao i par knjiga od kojih se jedna upoređuje i sa "Malim princom".

Novosadski kantautor i pesnik, poznat po izuzetnom smislu da stihom ispriča "priču o Vasi Ladačkom", "devojci sa čardaš nogama", Boži zvanom Pub i drugim lokalnim herojima, Đorđe Balašević, sahranjen je u Novom Sadu.

Tog 19-og februara sa našeg sveta je otišao veliki umetnik, pesnik, pisac, kantautor Đorđe Balašević, a danas je tačno pola godine od njegove smrti.

Mnoge kolege su se sa njim oprostile i preko društvenih mreža, ali njegova Olivera u ulici Jovana Cvojića i dalje u tuzi i bolu još čeka da se panonski mornar, kako su ga zvali, vrati kući i sa osmehom je iznenadi kako je samo on znao.

Podsetimo se da je sahrani prisustvovala samo najuža porodica, kao i gradonačelnik Novog Sada.

Ovo je deo teksta iz njegove pesme "KADA ODEM", ovo je poručio:

Kad odem
Kad zamumla vetar zimske očenaš
I kad mrtvo lišče potera u kas
Za kaznu prognače i tamburaše
Zbog pogrešne pesme, u pogrešan čas

Hej, budi jaka ti
Najlakše je plakati
To nam samo Gospod svira
Jesenju sonatu
 

 

 

Komentari (0)
Loading