Ovo im je bio direktan šamar: Evo kako je kraljica Elizabeta 1 potezom dala do znanja koliko su joj draži Vilijam i Kejt

Tatjana Badarević Vesti 26.10.2024 10:24 0

Kraljica je poklonila Vilijamu i Kejt ladanjsku kuću Anmer Hall, a Hari i Megan dobili su relativno skromniju nekretninu.

Kejt i Megan

Profimedia

Kao što je tradicija u kraljevskoj porodici, pokojna kraljica Elizabeta II je svojim unucima Vilijamu i Harryju i njihovim suprugama darovala nekretnine nakon što su se venčali. No, čini se da je jedan par dobio puno vredniju nekretninu, piše Mirror.

Naime, kraljica je poklonila Vilijamu i Kejt ladanjsku kuću Anmer Hall kad su 2011. uplovili u bračnu luku. Glamurozna kuća izgrađena je 1802. i ima deset spavaćih soba, bazen i teniski teren.

S druge strane, princ Hari i njegova supruga Megan Markl dobili su Frogmore Cottage u Vindzoru, relativno skromniju nekretninu, nakon što su se venčali 2018. godine.

Istraživanje firme za iznajmljivanje ukazalo je na oštar kontrast između ta dva doma, nakon ispitivanja koliko novca bi kraljevska porodica zaradila da iznajmljuje spomenute dve nekretnine. Anmer Hall bi se tako mogla iznajmiti za 44.000 funti mesečno (oko 52.808 evra), dok bi iznajmljivanje kuće Frogmore Cottage koštao "samo" 7.760 funti mesečno (oko 9.313 evra).

 

Komentari (0)
Loading