Hari i Megan kupili kuću u Evropi: Ovo znači samo jedno, a sve ide u korist vojvotkinji od Saseksa

Tatjana Badarević Vesti 17.10.2024 13:00 0

Nagađa se da su time dobili pravo na zlatnu vizu, kojom imaju pristup Šengenskom području Evropske unije

princ hari

Shutterstock

 

Princ Hari (40) i Megan Markl (43) kupili su nekretninu u Evropi. Kako javlja Daily Mail, par je kupio kuću u sunčanom i toplom Portugalu. To je usledilo nakon što je kralj Čarls (75) prošle godine odlučio da par više ne može da boravi u Frogmor Kotidžu.

Oni nisu jedini članovi kraljevske porodice koji su u Portugalu odlučili da kupe imanje. Harijeva sestričina, princeza Eugenija (34) i njen suprug Džek Bruksbenk (38) vlasnici su kuće u #CostaTerra Golf and Ocean Club"-u, luksuznom kompleksu koje se nalaze uz more u Melidesu, južno od Lisabona.

Da li je to Harija dodatno motivisalo da kupi kuću upravo tamo, ne zna se, ali nagađa se da su time dobili pravo na zlatnu vizu, kojom imaju pristup Šengenskom području Evropske unije. To bi bila velika povlastica za Megan, koja je američka državljanka. 

Nakon što se u novembru 2017. verila za Harija, iz Kensingtonske palate su poručili da će Megan u dogledno vreme podneti zahtev za britansko državljanstvo. Izvor blizak njoj je potvrdio da će proći kroz proces koji traje nekoliko godina, ali vojvotkinja je na kraju odustala od toga. Navodno jer se s princem 2020. preselila u Ameriku.

Kraljevski par dosad je već imao priliku da poseti Portugal. Prošle godine su tamo uživali na romantičnom odmoru, na koji su u tajnosti doputovali nakon Invictus igara u Nemačkoj. To je tada potvrdio Hose Santos, voditelj Turističke zajednice regije Alenteja.

Komentari (0)
Loading