Verenica okorelog milijardera doživela "slom" u emisiji uživo: Nećete verovati šta se krije iza ovog lica

Tatjana Badarević Vesti 12.09.2024 08:36 0

Verenica Džefa Bezosa prošla je kroz teške trenutke tokom svog školovanja o kojima je sad kroz suze pričala u jednoj emisiji.

Loren Sančez

Profimedia

 

Loren Sančez, verenica šefa Amazona Džefa Bezosa, gostovala je u "Good Morning America" i prisetila se teških trenutaka koje je prolazila u školi i trenutka kad joj je profesorka pomogla da reši svoj veliki problem.

Loren je rekla kako se uvek osećala "glupom", a tek je kasnije saznala da ima disleksiju. Sančez je upravo zbog toga napisala knjigu za decu "The Fly Who Flew to Space", a sa njom želi da pomogne svoj djeci koja se trenutno bore s onim s čim se ona borila kad je bila mlađa. "Ova knjiga je za osmogodišnju mene koja se osećala jako glupom", rekla je ona.

"I jesam, sedela sam iza u razredu, bila sam tiha. Jako sam htela da budem novinarka, to je sve što sam htela da budem, ali sam razmišljala o tome da ne znam da pišem, bilo je užasno", ispričala je. Potom se verenica preduzetnika rasplakala jer se prisetila trenutka kad joj je profesorka pomogla da ostvari svoje snove. Ona ju je nagovorila da piše za školske novine.

 

 

"Rekla sam joj: ‘Ne znam baš da pišem.‘ Profesorka je rekla: ‘Samo piši bez da misliš na pravopis i interpunkciju‘", prisetila se kroz suze. "Svaki put kad pričam o ovome sam emocionalna", istakla je.

"Ne sećam se o čemu sam pisala. Doslovno me pogledala nakon što sam joj predala članak i rekla: "Nisi glupa, samo ne znaš da razabiraš slova‘", rekla je bivša novinarka. Tada ju je profesorka poslala da se testira za disleksiju. "To je bila profesorka na fakultetu koja se zainteresovala za mene. Od lošeg učenika sam došla do Univerziteta Južne Kalifornije i postala novinarka", ispričala je Loren. Otkrila je i kako je njenom sinu Evanu takođe dijagnostikovan poremećaj učenja koji mu stvara probleme kod čitanja i pisanja.

Sančez je rekla i kako će deo prihoda od knjige donirati Međunarodnoj fondaciji za disleksiju koja pomaže da se deci rano dijagnostikuje poremećaj. "Tako da ne moraju da prolaze kroz ono što sam ja prošla, razmišljajući da nisu dovoljno pametna. Oni stvarno mogu pomoći toj deci koja se bore s disleksijom, pomoći im kod dijagnoze", dodala je.

Loren je ranije rekla da je uvek mislila kako neće moći da postane novinarka zbog disleksije. Zbog toga je odlučila da postane stjuardesa. Nakon srednje škole se preselila u Los Anđeles i prijavila se za posao. Međutim, nije dobila posao jer je tad, kako je rekla, imala višak kilograma. Zbog toga je odlučila da se vrati u školu te se upisala na Univerzitet El Camino. Tokom svog boravka tamo je otkrila da ima disleksiju. Nešto kasnije se upisala na Univerzitet Južne Kalifornije te je tamo provela dve godine. Uz fakultet je radila kao asistentkinja u KCOP-TV-u. Nakon dve godine je napustila školu kako bi mogla da postane reporterka.

Bonus video:

 

 

Komentari (0)
Loading