"Mene supruga pere, sprema mi hranu, mesi kolač“: Otac Predrag Popović izazvao raspravu govoreći o svom braku

Vesti 07.07.2024 14:15 0

Pravoslavni sveštenik Predrag Popović, popularan je na društvenim mrežama, gde vernicima govori o hrišćanskim načelima.

predrag popović

Printscreen/Youtube

Otac Predrag Popović je poznat po svojim javnim istupima u kojima slikovito i zanimljivo objašnjava vernicima hrišćanska načela. Nedavno je gostovao u jednoj emisiji i govorio o braku i razvodu. Njegovo mišljenje je izazvalo burnu raspravu na internetu.

Zar ja nju da izdam?

„Đavo udara najviše na brak. On gleda da to rascepa. Pogledajte, to je isto uradio prvom braku - Adama i Eve, i on to neće prestati da radi. Ne zbog nas, nego da se naruga Bogu, jer Bogu je jako važna zajednica muškarca i žene. Moja supruga, ona leži sa mnom u krevetu, ona meni sprema hranu, ona mene pere, mesi kolač za slavu, ona nosi moje prezime i da ja nju izdam? Da ja nju prevarim? Pa kome ću biti veran ja? Bogu? Prijatelju? Kumu? Kome? Nemoj onda da imaš ženu, razvedi se lepo, nismo se slagali - Bože moj. Nije ni prvo ni poslednje, doviđenja, ali kada se daš, onda se zaista daš. Budeš muškarac kakav jesi. Ona prihvati svoju ulogu kao žena, nema tu rivaliteta, svako radi svoje. Kad se ona razboli, znaš kako ja kuvam! Sve obaveze koje ima, ja tada preuzimam na sebe. Kad se ja razbolim, ona preuzima na sebe moje obaveze. Znači, mi jesmo tim, brak jeste tim. Brinući se o njoj, ja se brinem o svom spasenju. Meni raj neće biti potpun bez nje – rekao je otac Predrag.

 

Pravoslavni sveštenik Predrag Popović, popularan je na društvenim mrežama, gde vernicima govori o hrišćanskim načelima.

 

Tako se poštuje žena!

Video snimak u kome to govori, otac Predrag je objavio na svom Instagramu i izazvao buru komentara. Neki ljudi su se u komentarima složili sa njim, dok su se drugi usprotivili. "Slažem se u potpunosti, ali današnje žene nisu svojim muževima služavke i kućne pomoćnice," "Bravo, tako se govori, tako se poštuje žena i brak, svaka čast," "Kada bi svi imali takvo razmišljanje o braku, ovaj svet bi bio zdrava ćelija čovečanstva po Božijoj i ljudskoj," samo su neki od komentara.

Bonus video:

 

 

Komentari (0)
Loading