Zarađuju od malena: Deca u ovoj zemlji ne dobijaju džeparac na lepe oči, evo šta se očekuje od njih

Vesti 29.05.2024 19:13 0

Najviše plaćeni poslovi, prema izveštaju, uključuju košenje travnjaka, pranje automobila, pranje prozora i baštovanstvo

deca

Shutterstock

U Velikoj Britaniji, sve više i više dece je plaćeno da obavljaju kućne poslove kao način da zarade džeparac.

Prema podacima britanske kompanije ,,NatWest Rooster Money", koja izdaje debitne kartice namenjene deci, deca su obavljanjem kućnih poslova za novac tokom prošle godine povećala džeparac za 9,23 funte ili tri odsto u odnosu na 2022. godinu, piše BBC.

Podaci su dobijeni istraživanjem na više od 300.000 dece uzrasta od šest do 17 godina. Utvrđeno je i da je sve manje onih koji deci daju džeparac kao nešto što se podrazumeva bez usluge povratka, kao što je obavljanje nekog od kućnih poslova.

novac

Shutterstock

 

Naime, broj takvih je 2023. bio 30 odsto, dok je godinu ranije iznosio 32 odsto. Najviše plaćeni poslovi, prema izveštaju, uključuju košenje travnjaka, pranje automobila, pranje prozora i baštovanstvo.

Mladi preduzetnici 

Devetogodišnja Holi kaže: „Svake nedelje dobijam 1,50 funti i radim kućne poslove. Nameštam krevet, perem sudove, brišem prašinu, čistim sobu i odlažem odeću. Najdraže mi je da trošim novac na slatkiše ." 

Džo, star 12 godina, kaže: „Ne dobijam džeparac, ali ako uradim nešto kod kuće, dobijam 10 funti. 

Deca obično žele da štede za igre i odmore. Ali Džo ima drugačiji plan: "Verovatno štedim za auto. Znam da imam 12 godina, ali svaki peni se računa." 

Ova priča pokazuje kako deca postaju preduzetnici i pronalaze kreativne načine da povećaju svoj prihod dok uče vredne životne lekcije o poslu i finansijama. 

 

 

Bonus video:

 

@najzena.rs Ukoliko često imate nedoumice kako da smirite uplakanu bebu, isprobajte ovaj trik! 👶🏼 #najzena #zena #fyp #fypシ #foryoupage #fypシ゚viral #fypシ #foryoupage ♬ original sound - Najzena.rs

 

Komentari (0)
Loading