Slatka osveta umesto torte: „Na svadbi, pred gostima, pročitala sam poruke koje je slao ljubavnici“

Vesti 12.05.2024 15:36 0

Za dva dana je trebalo da se uda, a onda je saznala poražavajući istinu o budućem suprugu.

žena

Shutterstock

Snovi o zajedničkoj budućnosti, srušili su se kao kula od karata. Bili smo u vezi pet godina, a već tri godine živeli zajedno, sve je izgledalo savršeno. A onda, dva dana pre venčanja, pronašla sam slučajno u telefonu budućeg supruga folder „Sunce“. Bilo mi je muka dok sam ga otvarala.

Verenica me ne razume

Unutra su bile poruke koje je razmenjivao sa nekom Sarom, pune izjava ljubavi. Datumi su bili od pre nekoliko meseci. Pričali su o ručkovima i noćnim sastancima. Uopšte nisu pominjali mene i našu vezu. Samo je u jednoj poruci spomenuo našu vezu, a zbog te poruke počela sam da se tresem.

„Dušo, poželjnija si od svih koje poznajem i jedva čekam ponovo da te vidim. Ti mi nisi samo prolazna avantura. S tobom mogu da budem opušten, verenica me ne razume kao ti“, pisalo je u poruci. To me je slomilo. Dugo sam razmišljala šta da radim. Imam 28 godina, a Tom 30. Tolike godine smo zajedno proveli, bila sam sigurna u njegovu ljubav, kao i u to da je naš odnos čvrst. Izgleda da sam se prevarila.

Bila sam kao zombi

Odlučila sam ipak da ga suočim sa onim što sam našla u njegovom telefonu. Kada sam mu pokazala poruke, Tom se zbunio. Pokušao je to da mi predstavi kao izduvni ventil, bezopasni flert, beznačajno viđanje. Njegova izdaja i reči koje je uputio toj Sari su me pekli kao vatra iznutra. Noćima nisam spavala, nisam jela, bila sam kao zombi. Onda sam smislila šta ću da uradim.

svadba običaji

Shutterstock

 

Stigao je dan venčanja. U beloj venčanici izgledala sam kao pedivno, kao princeza. Hodala sam polako ka njemu sa osmehom na licu. On je stajao mirno, ali sam videla da je nervozan. Kada sam stigla do njega, matičar je počeo ceremoniju venčanja. Onda je pitao da li neko ima nešto da kaže i ja sam se javila. Svi su me začuđeno pogledali.

Slatka osveta

Duboko sam udahnula, osećajući težinu njegovih poruka koje sam držala na savijenom papiru, u ruci. Kao da mi je kamen stajao u grudima. Drhtavim glasom sam počela: „Tome, danas treba zvanično da započnemo zajedničku budućnost. Ali iskrenost je temelj svakog odnosa, a u našem je taj temelj počeo da truli“, rekla sam otvarajući savijeni papir sa porukama. Gosti su bili zbunjeni. Jedino je moja kuma znala šta sam isplanirala da uradim. „Ovo su poruke iz tvog telefona. Poruke koje si razmenjivao sa ženom koja se zove Sara poslednjih nekoliko meseci,“ rekla sam emotivno. Teška i zaglušujuća tišina zavladala je salom.

Nastao je haos

Tada sam počela da čitam. Čitala sam kako joj je pisao o ukradenim trenucima, željama, njihovim tajnama i načinu na koji ga je ona razumela bolje nego ja. Sa svakom porukom koju sam pročitala, njegovo lice je postajalao sve bleđe. Kada sam završila, u sali je nastao je haos. Svi naši prijatelji i rođaci su počeli da ga optužuju, a Sara, za koju sam kasnije čula da je bila na našem venčanju, pobegla je prema izlazu. Ispostavilo se da su kolege s posla. Ne mogu da verujem kako je imala obraza da se pojavi na našoj svadbi!

Suvišno je reći da su svi bili razočarani, jer su mislili, kao i ja, da je naša ljubav jaka, a Tom se uvek predstavljao kao dobar momak, iskren i pažljiv. Naravno, venčanje je otkazano. Otišla sam našoj kući, a on kod roditelja. Posle nekoliko dana sam se iselila. Znam da sam donela pravu odluku i drago mi je što je sudbina umešala prste da otkrijem njegovu prevaru na vreme. Sigurno bi nastavio da se tako ponaša i u braku, a ja bih živela u zabludi da me voli.

Bonus video:

 

 

 

Komentari (0)
Loading