Osuđivala je roditelje koji vode decu na povocu: Promenila je mišljenje, a ovo je glavni razlog

Olja Jelić Vesti 17.04.2024 12:18 0

Kloi je osuđivala roditelje koji decu vode na uzici. No, kada je i sama postala majka, sve se promenilo

dete na povocu

Printscreen/TikTok

Kloi je osuđivala roditelje koji decu vode na uzici. No, kada je i sama postala majka, sve se promenilo.

"Jesam li osuđivala roditelje koji su decu vodili na uzici? Da, pa to su ljudi, a ne psi. Ali, zapravo, nisam shvatala koliko je svet strašan pre nego što sam postala majka", rekla je.

Kloi danas ne mari kako izgleda kada šeta po ulici sa detetom na uzici; važna joj je sigurnost.

"Sve ću učiniti da moja deca budu sigurna", dodala je na TikToku.

U komentarima se odmah razvila rasprava u kojoj se pokazalo da je više onih koji zagovaraju korišćenje povoca za decu.

 

 

 

"Deca nestanu u sekundi, to je jako važan dodatak", "Da me mama nije držala na uzici, danas me ne bi bilo", "Nema doslovno ništa loše u tome", "Uvek sam govorila da to neću koristiti, ali sada sam majka malog deteta i razumem sve koji koriste povodac", neki su od komentara. 

Kako koristiti povodac za decu?

Opasnost kod povoca koji se veže jeste da bi dete moglo da doživi nagli trzaj i povredi rame ili ruku. Sigurnije alternative bili bi rančevi sa povocem ili povoci koji se pričvršćuju oko detetovog torzoa.

Korištenje povoca na mlađem detetu trebalo bi biti komunikacijski alat i metoda podučavanja koja će pomoći detetu da nauči ostati uz roditelja. Roditelj bi trebao pokazati puno ljubavi i nežnosti, pokazujući detetu da ga želi u blizini. Drugim rečima, korišćenje povoca kratkotrajno, sa pažnjom i obzirom radi sigurnosti malog deteta, ne bi smelo imati negativan učinak na dete.

BONUS VIDEO:

 

@najzena.rs "Tiršova nam je druga kuća": Marija je rodila zdravo dete, a onda je saznala strašnu dijagnozu! #najžena #fypシ #fypシ゚viral #žena ♬ original sound - Najzena.rs

 

Komentari (0)
Loading