Prijateljstvo posle raskida? Moguće je ali samo u ovom slučaju, evo šta treba da znate

Vesti 15.04.2024 09:03 0

Uspešan prelazak sa romantičnog odnosa na prijateljski zahteva otvorenu i iskrenu komunikaciju

Raskid

Shutterstock

Raskid nikada nije lak, ali šta je sa održavanjem prijateljstva sa bivšim? To je pitanje o kojem mnogi razmišljaju nakon raskida. Možete li održati prijateljstvo sa nekim s kim ste nekada bili romantično povezani?

Hajde da se udubimo u ovu složenu temu i istražimo da li je moguće družiti se sa svojim bivšim.

par

Antonio Guillen Fernández / Panthermedia / Profimedia

 
Dinamika prijateljstva nakon raskida

Prelazak sa ljubavnog na prijateljski odnos može biti izazovan. To zahteva značajnu količinu emocionalne zrelosti i jasne komunikacije obe strane. Dok neki bivši parovi uspešno prolaze kroz ovu tranziciju i održavaju zdravo prijateljstvo, drugima je previše teško da to urade.

Prednosti održavanje prijateljstva sa bivšim

Ostati prijatelj sa bivšim može imati svoje prednosti. Omogućava vam da sačuvate vezu koju ste delili bez romantičnih očekivanja i pritisaka koji često prate romantičnu vezu. I dalje možete da uživate u društvu jedni drugih, delite zajednička interesovanja i nudite podršku u teškim vremenima.

Izazovi održavanja prijateljstva sa bivšim

Međutim, bitno je priznati potencijalne izazove koji dolaze sa prijateljem sa bivšim. Dugotrajno osećanje povređenosti, ogorčenosti ili ljubomore može da zakomplikuje dinamiku vašeg prijateljstva. Pored toga, novi romantični partneri mogu se osećati neprijatno zbog ideje da održavate blisku vezu sa svojim bivšim.

Navikavanje na promenu

Uspešan prelazak sa romantičnog odnosa na prijateljski zahteva otvorenu i iskrenu komunikaciju. Obe strane moraju biti spremne da postave granice, da poštuju međusobna osećanja i da odvoje potrebno vreme i prostor da se potpuno izleče od raskida, ističe Astro Talk

 

 

Bonus video:

 

 

Komentari (0)
Loading