Porodila se dva puta u roku od 22 dana: Mlada majka je preživela pravu agoniju, zbunila je čak i lekare

Vesti 04.04.2024 20:25 0

Jedna mama je rodila blizance u razmaku od 22 dana, i to u različitim bolnicama.

majka

Printscreen/Youtube

Zbunila je i doktore i druge majke, pošto se porodila dva puta u roku od 22 dana, i to u različitim bolnicama. Mlada mama iz Velike Britanije ima 22 godine i ispričala je za portal „SWNS“ svoju neverovatnu priču.

Kejli Dojl je ostala u drugom stanju i saznala da nosi blizance u oktobru 2020. godine. Svi njeni rezultati o kontrole tokom trudnoće pokazivali su da je sve bilo u redu sa bebama. Kaže da nije imala nikakvih komplikacija sve dok nije osetila trudove 15. marta 2021.

„Bila sam svesna rizika zbog blizanačke trudnoće. Čak sam plaćala preglede kod privatnih doktora jer sam bila zabrinuta da ne dođe do komplikacija“, rekla je ona. „Kada je trudnoća bila 22,5 nedelje, osetila sam najjači bol u životu. Nisam bila sigurna šta se dešava, pa sam otišla u toalet i shvatila da mi je pukao vodenjak.”

majka

Printscreen/Youtube

 

Kejli je hitno prebačena u bolnicu. Rodila je bebu prirodnim putem 20. marta 2021. godine. Bila je mrtvorođena, a lekari su pretpostavili da je uzrok mogao biti krvni ugrušak u posteljici.

„Doktori su mi rekli da ne očekuju da će druga beba ​​preživeti i da ću se verovatno poroditi u narednih nekoliko sati,“ priseća se mlada mama.

Ali kontrakcije su prestale, a ona je poslata kući. Svakog dana je išla na preglede i doktori nisu verovali da je beba i dalje živa. Neverovatno, 22 dana kasnije, beba Astro je rođena carskim rezom. Niko nije mogao da veruje da je dečak preživeo, uprkos prognozama lekarama koje su bila potpuno suprotne.

majka

Printscreen/Youtube

 

Astro sada ima dve godine. Imao je razne komplikacije zbog prevremenog rođenja, uključujući problem sa srcem i retinopatiju, koja uzrokuje abnormalan rast krvnih sudova u očima. Kejli je odgajala svog sina dok je istovermeno tugovala za prvim blizancem koga je izgubila.

„Kupili smo sve duplo za bebe, dva krevetića, kolica sa dva sedišta. Bilo je teško gledati mame drugih blizanaca“, ispričala je. Ali svoju tugu je usmerila ka podršci drugim mamama, radeći kao volonter na odeljenju natalne intenzivne nege.

majka

Printscreen/Youtube

 

„Čula sam da jedna humanitarna organizacija traži volontere u Mančesteru koji bi negovali prevremeno rođene bebe. Prošla sam godinu dana obuke, a uslov je da imate prevremeno rođenu bebu", ispričala je mlada majka.

„Znam koliko je teško kada izgubite jednog blizanca, jer su me svi pitali gde mi je druga beba. To je veoma bolno. Ali ipak, na kraju sam nagrađena sinom. Postoji svetlo na kraju tunela“, kaže Kejli.

Komentari (0)
Loading