Žene vole ovaj tip muškarca: Istraživanje potvrdilo da je 1 građa tela najprivlačnija, evo i zašto

Vesti 10.03.2024 09:08 0

Najveći pokazatelj koliko su muškarci bili privlačni ženama u studiji bila je njihova percepcija fizičke snage

dvoje

Shutterstock

Ako ste muškarac u vezi sa ženom i nemate savršeno telo u svojoj subjektivnoj proceni, samo napred i pitajte je kakav tip tela preferira kod muškaraca.

Ok, jesi li pitao? Ako je rekla bilo šta drugo osim „masovnih trbušnjaka“, „nauljenih ispupčenih bicepsa“ ili „jakih, definisanih ruku“, velike su šanse da vas maltretira kako ne bi povredila vaša osećanja, barem prema novoj studiji Univerziteta Grifit.

muškarac

Shutterstock

 

Fizička snaga

Cilj studije je bio da se ispita koliko je fizička snaga važna za fizičku privlačnost muškaraca. Fotografije muških torza bez glave pokazane su grupama žena od kojih je traženo da ocene njihovu privlačnost ili fizičku snagu. Neki su bili normalni studenti, drugi muškarci koji su vežbali tri do pet puta nedeljno. Testirana je snaga svih muškaraca.

 

Kako ste ih ocenili? Prema novoj studiji, ako ste bolje ocenili manje mišićavo telo, odnosno mršavo, vi ste u manjini. U stvari, od 160 ispitanih žena, nijedna od njih nije smatrala da je to telo privlačnije.

- Nismo bili iznenađeni što žene više privlače fizički jaki muškarci... iznenadilo nas je koliko je efekat bio moćan - rekao je vodeći autor istraživanja Aron Sel.

Visok i mršav

Najveći pokazatelj koliko su muškarci bili privlačni ženama u studiji bila je njihova percepcija fizičke snage. Muškarci za koje se smatra da su najjači činili su 70 posto muškaraca za koje se smatra da su najatraktivniji. Daljom analizom, istraživači su takođe otkrili da žene više vole visoke i vitke muškarce - ali i dalje sa istaknutim mišićima.

Istraživanje objavljeno u časopisu Proceedings of the Roial Societi suprotstavlja se ideji da vas snaga privlači samo suprotnom polu sve dok ne budete percipirani kao "previše mišićavi" i ponovo postanete manje privlačni. Tim je ovo pripisao prethodnim studijama sprovedenim sa crtežima, a ne stvarnim fotografijama. 

Bolje biti debeo nego mršav bez mišića

Ako nemate idealan oblik tela (kao skoro svi koji nemaju vremena da idu u teretanu svaki dan), ne brinite. Pre svega, očigledno, izgled nije sve. Malo je verovatno da će ljudi u bliskoj budućnosti birati partnere na osnovu njegovog torza.

Drugo, ovo nije bila velika studija. Ukupno 160 žena nije veliki broj učesnika i potrebna su dalja istraživanja. Tim priznaje da su druge studije pokazale da žene više vole ženstvenija lica koja se obično ne nalaze na vrhu veoma mišićavog tela.

Pored toga, istraživači su dali još jedan „ohrabrujući faktor“:

- Čak i ako imate malo viška kilograma, izgleda jako. U suštini je to biti snažan, debeo momak u kancelariji, što bi, mislim, donelo utehu mnogim ljudima - prenosi reči istraživača IFL Science.

 

Bonus video:

 

 

 

Komentari (0)
Loading