Kako ih nije sramota? Deca pobegla u suzama sa ,,zabavnog" događaja inspirisanog poznatim filmom, ovo je prevarilo sve

Vesti 01.03.2024 18:45 0

Organizatori događaja su očigledno koristili veštačku inteligenciju za generisanje promotivnih slika koje su sugerisale veoma kvalitetnu atrakciju

dete

Shutterstock

„Interaktivno iskustvo“ koje je obećavalo da će obožavatelje Vilija Vonke povesti u „magično carstvo“ pokazalo se kao epsko razočaranje. Kupci su pozvali policiju i uporedili privlačnost sa laboratorijom za metamfetamin.

Događaj u Ujedinjenom kraljevstvu je nazvan ,,Willy's Chocolate Experience" i naplaćivao je kupcima karte od po 44 dolara (oko 4.760 dinara). Atrakcija nije bila povezana sa filmom ,,Vonka Varner", iako je reklama za događaj sugerisala da je zasnovan na delu autora Roalda Dala.

Oglas je pozvao obožavaoce da otputuju u „univerzum u kojem se oživljavaju konditorski snovi“ koji uključuje „projekcije koje proširuju um, optička čuda i eksponate koji vas prenose u carstvo kreativnosti“ i „čudesne kreacije i očaravajuća iznenađenja na svakom koraku !” 

@dailymailuk Parents demanded a refund from a Willy Wonka ‘immersive experience’ that turned out to be anything but. Now shocking new revelations have emerged from the event in Glasgow that left children crying and the police being called #willywonka #willywonkaglasgow #glasgow #news #children #viral #dailymail ♬ original sound - Daily Mail UK

Organizatori događaja su očigledno koristili veštačku inteligenciju za generisanje promotivnih slika koje su sugerisale veoma kvalitetnu atrakciju, koja je izgledala baš kao impresivan svet u stilu Vonke. Ali rezultat je bio nešto drugačiji, a kupcima je bila potrebna čista mašta da pomisle da liči na fantastičnu fabriku čokolade.

 

 

Kako je objavio The Guardian, kupci su se pojavili u Glazgovu, u Škotskoj i naišli na „oskudno ukrašeno skladište sa razbacanim plastičnim rekvizitima, malim zamkom i nekim pozadinama prikovanim za zidove“. Škotska policija je čak pozvana na lice mesta, događaj je obustavljen, a roditelji su rekli da su njihova deca u suzama. 

 

 

Naravno, moglo bi se tvrditi da je događaj inspirisan Vilijem Vonkom koji se završio ljutim roditeljima i uplakanom decom autentičniji za Dalov roman nego bilo koji od nedavnih filmova o Vonka.

 

 

Organizatori događaja su refundirali karte i izvinili se zbog „veoma stresnog i frustrirajućeg dana“, rekavši klijentima: „Nažalost, u poslednjem trenutku smo bili razočarani u mnogim delovima našeg događaja i dali smo sve od sebe da nastavimo dalje. Sada shvatimo da smo verovatno trebali da jutros otkažemo događaj."

 

Bonus video:

 

 

 

Komentari (0)
Loading