Odlepite decu od ekrana već jednom: Vika i dreka ne pomažu uvek, ali ovo hoće sigurno

Vesti 20.02.2024 16:43 0

Ona je svoju decu ,,vratila u prošlost" tako što im je zabranila upotrebu telefona i ostale tehnologije i umesto toga...

devojčica

Printscreen/TikTok/lesielitracy

Sa sigurnošću bi se moglo reći da su današnji roditelji dosta popustljiviji prema svojoj deci. Mnogi tvrde da je to delimično razlog zašto su deca razmažena. Drugi deo problema nastaje prekomernom upotrebom telefona, tableta, kompjutera i ostalih tehnoloških uređaja.

Teško im je reći ,,ne", teško im je zabraniti da se zabavljaju kao i ostala deca u njihovom okruženju. Međutim, nije nemoguće.

Prošlost u sadašnjosti

Često kada deca traže telefon ili neki drugi uređaj, ona zapravo traže nešto novo i drugačije. Što su deca manja, to im je laše skrenuti pažnju, te im ponuditi alternativnu zanimaciju. Zato treba graditi zdrave navike od samog početka. 

Možete ih učiti svojim primerom ili im jednostavno zabraniti ekrane, baš kao što je učinila i TikTok influenserka čiji nalog nosi naziv ,,lesielitracy". Ona je svoju decu ,,vratila u prošlost" tako što im je zabranila upotrebu telefona i ostale tehnologije i umesto toga im dala stare CD-ove i CD plejer. 

 

 

 

,,Ne dozvoljavate deci da imaju ekrane pa oni onda uzmu narezane CD-ove i CD plejer kako bi uživali u životu 90-ih.", napisala je na snimku.

Izgledalo je kao da su se klinci sjajno zabavili slušajući raznorazne albume. U jednom trenutku se čak mogla čuti i pesma ,,Bleeding Love, poznate pevačice Lione Luis, dok je jedna od devojčica strastveno ponavljala reči pesme.

 

Bonus video:

 

 

 

 

Komentari (0)
Loading