Molim vas za pomoć, premorena sam: Imamo bebu od četiri meseca, a muž prstom ne mrda, samo bulji u telefon

Jelena Vukelić Vesti 06.02.2024 09:31 0

Od davnina, a u nekim "zatucanijim" sredinama do dan danas, žene su se smatrale manje važnim u društvenim krugovima od muškaraca. Kako su svi prihodi za domaćinstvo poticali isključivo od muškog rada, tako su ženama bivale nametnute sve ostale vrste poslova, ne dovodeći u pitanje da li su u stanju da nose tako veliki teret

beba

Shutterstock

Ovo je slučaj jedne mlade majke, koja je zatražila pomoć na društvenim mrežama, ne znajući kako da reši svoj problem sa lenjim partnerom koji odbija da joj pomogne oko poslova vezanim za njihovo dete. Ovo su njene reči:

Molim vas za pomoć, premorena sam: Imamo bebu od četiri meseca, a muž prstom ne mrda, samo bulji u telefon

redit

 

 

 

Komentari starijih žena će uglavnom biti "pa i mi smo kroz to prošle, pa šta nam fali", ali ne treba to da vas obeshrabri, jer komentar ovog gospodina je dokaz da nije uvek tako:

- I ja skoro dobio bebu, jos mlađa je od tvoje. Non stop sam puštao mašine, sređivao stan itd, naročito dok nisam radio, uzeo sam 2 nedelje slobodno nakon izlaska iz porodilšta. A i kad sam počeo da radim gledam da pomažem i da olakšam ženi kad mogu. Jer sam video da čuvanje male bebe nije full time posao od 8h, nego all-time posao od 24h, i nespavanje i maltretiranje i sve sto ide uz to.

Možda i najveće razočaranje je došlo upravo od strane žena koje su pokazale veliko nerazumevanje.

- Žao mi je, pazite sa kime ćete osnovati porodicu. Pitam se što si mu rodila dete ako si videla da ne možete zajedno.

- Trebala si da razmisliš s kime praviš decu. Realno ima masa žena poput tebe i sa situacijama kao tvoja, neke znam i lično i uvek se pitam šta ne vama u glavi kad pravite decu s takvim likovima.

- Mislim nije da se on probudio jedno jutro i postao takav, a valjda ste se viđali i neki vreme pre braka, nema sanse da ne znađ s kim si počela da stvaraš porodicu.

- Ako je istina to što opisuješ loše si se udala. Sindrom Petra Pana se kod svih muškaraca vidi iz aviona. Nije mi jasno kako si uopšte mogla sa takvim čovekom da započinješ porodicu.

Pored silnih obaveza koje žene svakodnevno prate, a pogotovo kada postane majka, budite uz njih i olakšajte im svaki trenutak, jer ne zaboravite, srećna I zadovoljna žena znači srećna i zdrava porodica.

A šta vi kažete?

Komentari (0)
Loading