Plati pa se klati: Baka tražila ćerki 18 evra po satu da bi joj čuvala dete, njen postupak razbesneo je mnoge

Olja Jelić Vesti 03.02.2024 13:28 0

Novopečena majka zaprepastila se zahtevom svoje majke koju je zamolila da joj pomogne i pričuva dete.

Baba

Shutterstock

Novopečena majka zaprepastila se zahtevom svoje majke koju je zamolila da joj pomogne i pričuva dete.

Dvadesetdevetogodišnjakinja je na Redditu objasnila da mora da se nakon porodiljskog vrati na posao, zbog čega je majku zamolila za pomoć.

"Moja mama ima 64 godine i ne radi od 1992. Odbila je i rekla mi da je prestara, kao i da je već odgojila svoju decu. Dodala je i da sam, ako sam stvarno želela dete, trebala da razmišljam o tome da ostanem kući i brinem o njemu, kao što je i ona uradila", napisala je.

Autorka objave kaže da njena majka smatra kako je dužnost partnera da radi i obezbedi porodicu. Međutim, mlada majka to ne može sebi da priušti.

"Ne možemo da živimo od jednog prihoda. Imamo dug na kreditnoj kartici i živimo u malom jednosobnom stanu. Kad sam to sve objasnila majci, rekla mi je da će čuvati unuče za 18 evra po satu i da će svaki dodatni sat naplatiti. Moramo da joj osiguramo autosediše, kolica, bočice... Želim da uštedim novac kako bih smanjila dug, a sa maminom računicom ispada da mi je jeftinije da platim jaslice", napomenula je.

Baba

Shutterstock

 

 

Ljudi su izneli svoje mišljenje o ovoj temi i prilično je jasno da ih je situacija podelila.

"Oprostite što sam otvoren i nepristojan, ali zaista ne bi trebalo da imate dete ako ne možete da priuštite brigu o njemu", smatra jedan korisnik Reddita.

"Ako ti je plan bio da se vratiš se na posao, sa mamom si trebala da razgovaraš dok si bila trudna", kaže drugi.

"Bebe su teške, a tvoja mama ima 64 godine. Razumem je", ističe treći.

Međutim, neki su stali u obranu majke i uveravaju kako je potpuno normalno oslanjati se na baku i dedu za pomoć oko dece.

"Čini mi se da ti je mama užasna osoba. Moja to nikad ne bi napravila. Čini mi se da ima vremena, ali ne želi da pomogne oko bebe", pisali su u komentarima.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)
Loading