"Blokiraj bivšeg da te ne bi zvao": Urnebesno iskreni Božićni pevači, doza realnosti i smeha do suza koja je svima potrebna!

Vesti 29.12.2023 19:48 0

Ovi komični pevači su odlučili da zadrže dobru staru melodiju preznične pesme ,,Deck the Halls", ali su izmenili tekst...

pevači

Printscreen/TikTok/sugarcoatedsisters

Istorija pevanja pesama tokom zimskih praznika sve do srednjeg veka, i pojavljivala se u književnosti dugi niz godina, ali je u viktorijansko vreme postala veoma popularna.

Veruje se da je prvo praznično pevanje održano u katedrali Truro, Kornvol, 1880. Organizovao ga je Edvard Vajt Benson, prvi biskup Trura, koji je kasnije postao kenterberijski nadbiskup. 

Odvojena tradicija pevanja  takođe je postojala još u anglosaksonsko vreme. Ali do viktorijanskog perioda, pevačke grupe su obilazile grad i bile nagrađene toplim, začinjenim pićem, često na bazi jabuke, piše Classical Music.com.

Danas se pevači prazničnih pesama najčešće mogu naći na gradskim trgovima, u tržnim centrima i u posetama bolnicama i domovima za stare – i umesto da čekaju da budu nagrađeni šoljicom morskog psa, moderni pevači češće traže donacije u dobrotvorne svrhe.

Iako su tekstovi prazničnih pesama tradicionalni i već poznati svima, neki pevači ipak uspevaju da nas iznenade svojim originalnim i urnebesnim preradama originala. Jedan posebno smešan primer možete pogledati u snimku ispod:

 

 

Ovi komični pevači su odlučili da zadrže dobru staru melodiju preznične pesme ,,Deck the Halls", ali su izmenili tekst, tako da ima smešno, a ujedno i vrlo realno i korisno značenje. Grupa u njemu poručuje publici da blokiraju bivše jer je decembar period kada se bivši najčešće vraćaju. 

Dok pevaju, obučeni u kapute jarkih boja, prave urnebesne grimase na licima, čime takođe pokušavaju da dodatno stave akcenat na važnost svojih poruka. Pesmu završavaju rečima: ,,On će poželeti da ti čestita Božić, ali ne zaboravi da ti je uništio život!"


Bonus video:

 

 

 

Komentari (0)
Loading