"Rizikuješ život nerođenog deteta": Trudnicu razapeli na društvenim mrežama jer redovno ide u teretanu, koje je vaše mišljenje?

Olja Jelić Vesti 21.12.2023 15:08 1

Lili Stivenson zaprepastila je mnoge nakon što je otkrila da i u 37. nedelji trudnoće redovno posećuje teretanu.

Lili Stivenson

Printscreen/Instagram

Lili Stivenson zaprepastila je mnoge nakon što je otkrila da i u 37. nedelji trudnoće redovno posećuje teretanu. Ova 23-godišnjakinja trudna je sa drugim detetom i ističe da je najveća zabluda da u trudnoći ne mogu da se dižu tegovi.

"Razgovarala sam o tome sa doktorkom. Bila je malo zabrinuta za moju energiju, ali mi je dala zeleno svetlo", otkrila je Lili na društvenim mrežama.

Veći deo trudnoće Lili je išla u teretanu pet dana u nedelji, a sada je to skratila na četiri puta nedeljno. Mnogi joj govore da je neverovatno što vežba u trudnoći, a ona to smatra osnažujućim. Ipak, neugodni komentari na Instagramu su je rasplakali.

 

 

"Zar je ovo dopušteno u trudnoći", "Je li ovo sigurno", "Ne bih rekao da vredi da rizikuješ život nerođenog deteta zbog tegova", "Štetiš vlastitoj bebi", neki su od brojnih komentara koji su povredili Lili.

"Bilo je tu puno nebuloza. Neki su mi pisali da dizanjem tegova mogu da pokidam pupčanu vrpcu. U teretani mi niko ništa nije rekao, ali videla sam nekoliko čudnih pogleda. Ja takvima poručujem da gledaju svoja posla", ističe Lili.

 

 

Doktor Lorens Kungigam rekao je da se neke žene zaista mogu baviti napornijim aktivnostima od drugih trudnica, a to zavisi od njihove kondicije pre trudnoće, njihovog zdravlja i specifičnosti njihove trudnoće.

"Uvek naglašavam važnost individualne procene. Ako je doktor dozvolio ženi da diže tegove 37. nedelji trudnoće, to sugeriše da njena trudnoća teče bez komplikacija i da je u dobrom fizičkom stanju. Međutim, savetovao bih svakoj ženi da, uprkos savetu doktora, sluša svoje telo i pripazi na bilo kakve znakove naprezanja ili nelagode. Zaista je važno izbeći sve rizike koji bi mogli dovesti do povreda i za majku i za bebu. Podizanje tegova u kasnoj fazi trudnoće ne bih preporučio, osim ako žena nije bila iskusna u tome", zaključio je doktor.

BONUS VIDEO

 

 

 

 

Komentari (1)
Loading
Mika
21.12.2023 20:10

Trudnici se mora postaviti samo jedno pitanje na koje treba da odgovori. Da li više voli da ima savršenu liniju u trudnoći i neposredno posle trudnoće ili da rodi zdravo dete koje ima predispozicije da bude zdravo celi život?